Back

ⓘ Nada




                                               

Notasi balok

Notasi Balok iku inti ana ing lagu utawa musik Nguasai musik balok dukung wong kang bisa nyanyi lagu, dolanan alat musik, lan nyusun irama lagu kawujud ensembel utawa dolanan musik sareng-sareng. Nada lagu bisa ditunjukake lewat tanda lan simbol seng disebat titi nada utawa not. Not kang ditulis ana garis paranada disebat not balok. Wujud not balok kang bisa dideleng saka suwé orae not sing dinyanyiake, sautara nentukake dhuwure nada. Not Balok wujudé bunder kaya tigan lan ditulis kaya ta balok not.

                                               

Pipe

Pipa minangka salah sawijining jinis instrumen angin tubular umume, utawa macem-macem instrumen angin tartamtu. Tembung kasebut minangka onomatopoeia, lan asale saka nada sing bisa padha karo manuk chirping.

                                               

Gilingan teles

gilingan teles bisa deleng salah siji alat kanggo nglereni bahan, utawa pangan perabot digunakake utamané ing masakan India kanggo mecah pari-parian pangan kanggo gawé tempel utawa antuk giliran. Giling udan kanggo ngethok abrasif nggunakake cairan kanggo pelumasan utawa pendinginan, dene sing kanggo nyiyapake panganan nggunakake banyu kanggo gabungke gabah kanggo ngasilake adonan.

                                               

Poné

Pone minangka salah sawijining jinis roti panggang utawa gorengan ing masakan Amerika, lan Masakan ing Amerika Serikat Kidul. Pone bisa digawe nganggo jagung, utawa bahan utama liyane bisa digunakake kaya ubi jalar. Roti, gaya iki, dipangan adhem minangka panganan sarapan, minangka panganan utama saka masakan Koloni Telulas.

Nada
                                     

ⓘ Nada

Nada ya iku dhuwur cendhake, munggah mudhune swara tuladhané: Peserta nomer undi loro arep nembangake lagu wajib ing nada dhasar A. Tangga Nada ya iku tatanan tingkat saka nada-nada pokok siji sistem nada, kang diwiwiti saka salah siji nada dhasar nganti tekan nada oktafe, upamane do,re, mi, fa, sol, la, si, do. Ing lelagon utawa musik Jawa, tangga nada diarani titi laras.

                                     
  • Sajeroning téyori musik, tangga nada minor utawa skala nada minor iku salah siji saka tangga nada diatonik. Tangga nada iki kasusun saka wolung not. Interval
  • Sajeroning téori musik, skala mayor utawa tangga nada mayor iku skala diatonik. Skala iki kasusun saka wolung not. Interval antara not kang urut - urutan
  • Tangga nada iku siji set not musik kang dadi péranganing utawa minangka siji karya musik. Skala mayor Skala minor Skala kromatik Skala modal Skala nada wutuh
  • From Prada to Nada adalah nggih punika sesirah filem sandhiwara roman saking Amérikah Sarékat taun 2011. Filem punika kaarahaken déning Angel Garcia kanthi
  • nduwé nada - nada péntatonis. Gamelan Jawa iku duwé 2 laras ya iku: Laras Sléndro kang duwé urutan nada - nada 1 2 3 5 6 1 Laras Pélog kang duwé urutan nada - nada
  • rong nada laras ing titilaras sléndro maturut turut kanthi konstan. 2. Titilaras pélog Dumadi saka pitung nada sajeroning siji oktaf. Nada nada mau yaiku:
  • Tyongkok liyané, lumrahé ya basa - basa Tyongkok liyané lan basa Hokkien Taiwan. Bopomofo uga bisa ditrapaké kanggo nulis nada - nada ing basa - basa Tyonghwa.
  • duwé kamahiran saka nada E 2 sampai E4. Walaupun demikian, beberapa penyanyi yang nada rendahnya bisa sangat ekstrim, bisa mencapai nada C2. Owen Jander
  • skala diatonik C mayor C - D - E - F - G - A - B - C kanthi let sak interval saben nada kajaba tumrap E - F lan B - C, sing duwé interval semitone setengah tone
  • ngilangi nada ka - 4 lan nada ka - 7 sinebut yonanuki onkai ヨナ抜き音階, yonanuki onkai? Tangga nada khas enka kang ora ngerti nada ka - 4 lan nada ka - 7 uga sinebut
  • ketipung utawa biyasa karan ketipung iku kendhang sing cilik dhéwé lan nduwé nada swara paling dhuwur katandhing kendhang liyané. Kendhang iki racaké ditabuh
  • ukurane. Sing ukurane gedhé lan kandhel umum nduwé nada swara cendhèk, sewalike kang ukurane cilik nduwé nada dhuwur. Sléndro Pélog Balungan Gamelan Jawa