Back

ⓘ Festival




                                               

Halloween

Halloween utawa Hallowe’en ya iku tradhisi kang dilakoni ing tanggal 30 Oktober utawa malem tanggal 31 Oktober mligi ing Amérikah Sarékat. Tradisi iki asalé saka Irlandia, banjur digawa wong Irlandia kang migrasi menyang Amérika Lor. Halloween dirayaké kanthi cara nggunakaké klambi kang medèni, lan mubeng tangga teparo kanthi jaluk permèn utawa coklat lan ngomong Trick or treat!. Apa kang diomongke mau wujud anceman kang tegesé wènèhi aku permèn utawa bakal tak godha. Jaman saiki wis ora ana kang nggodha tangga teparo yèn ora diwènehi permèn utawa liyané. Ana uga bocah kang nggodha kanthi ...

                                               

Mardi Gras

Mardi Gras iku pista karnaval kanggo nyambut mangsa pra-paskah sing diriyayakaké umat Kristen. Diwiwiti saka minggu sadurungé Rebo Awu nganti dina Rebu Awu dhéwé. Mardi Gras diriyayakaké ing sapérangan panggonan ing Éropah, Amérikah Sarékat, Amérika Kidul lan Karibia. Kutha panyelenggara sing misuwur ya iku Louisiana AS, Rio de Janeiro Brasil lan Venesia Italia. Mardi Gras sajeroning basa Prancis tegesé "dina Slasa lemu".

                                               

Ès krim anggur

Es krim anggur yaiku salah sawijining jinis olahan arupa es krim kanthi rasa anggur. Sawetara resep nggunakake jus anggur sajrone nyiyapake. Piring lan variasi kalebu sandwich es krim anggur lan soda es krim anggur. Es krim anggur sok ditawakake ing festival anggur. Contone, Naples Grape Festival nawakake es krim anggur. Es krim anggur dudu roso sing umum digawe ing AS. Iki minangka salah sawijining rasa sing luwih umum ing Jepang.

                                               

Bánh tẻ

Bánh tẻ yaiku macem-macem kue beras kukus cilik ing masakan Vietnam. Iki minangka macem-macem jinis bhanh tradisional saka wilayah Delta Sungai Merah ing sisih lor Vietnam. Bánh tẻ digawe saka glepung beras, dibungkus nganggo godhong Lá dong dadi bentuk silinder sing dawa lancip, banjur digodhog sak tenane. Bánh tẻ dianggep minangka salah sawijining panganan sing khas ing Provinsi Hà Tây, sing ana ing cedhak Hanoi, sanajan bisa uga ditemokake ing wilayah liya ing negara kasebut. Roso lan bahan saka bannh tẻ beda-beda gumantung ing saben wilayah.

                                               

Prabot masak sega

Prabot masak sega pribadi digunakake kanggo masak beras lan panganan padha.Beras nyerep banyu akeh nalika mateng, nambah volume lan nggunakake banyu masak. Kelembapan lan panas gelatinize lan empuk granula pati ing beras. Wektu masak sega mentah udakara 15 menit lan luwih, gumantung saka jinise lan kesegaran pari, cara, lan asil sing dikarepake. Sawetara beras, kayata beras putih, pari gandum dawa lan beras Afrika, luwih gampang pecah. Sawetara cara masak luwih bisa ngilangi pari. Sawetara beras luwih caket. Umume resep-resep ora bisa digunakake kanggo kabeh beras. Beras bisa dimasak kanth ...

                                     

ⓘ Festival

  • Cithakan: Infobox filem festival Festival de Cannes cara Jawa: Karaméan Cannes inggih punika festival filem paling bèrgèngsi ing donya. Piyambakipun
  • Festival Gadhimai inggih punika fèstival Hindhu ingkang dipunadani saebn gangsal taun sapisan wonten ing candhi Gadhimai Bariyapur, Distik Bara, sakitar
  • Terpilih: Nicholas Saputra - Gie Aktris Terpilih: Marcella Zalianty - Brownies Festival Film Indonésia 2005 inggih punika sawijining penghargaan ingkang dipunparingakè
  • Festival Melupakan Mantan utawa FMM Basa Jawane: Festival Nglalekake Mantan ya iku salah sijining festival kang dianakake kanggo ngrespon Dina Valentine
  • Fakdawer - Denias, Senandung di Atas Awan Aktris Terpilih: Nirina Zubir - Heart Festival Film Indonésia 2006 ingkang dipunlangsungakèn ing wulan Dhésèmber 2006
  • ginelar taunan ing kalurahan Mulyoharjo, kamantrèn Jepara, Kapanewon Jepara. Festival iki kagelar kanggo nepangaké budaya ukir Jepara marang murid ing tatar
  • Barkas: Sutradara Terbaik FFI 2008.jpg Festival Film Indonésia 2008 dipuncekak: FFI 2008 inggih punika Festival Film Indonésia ingkang kaping 53. Malam
  • Festival Hari Puisi Indonesia ya iku adon - adon ing babagan kasusastran kang dianakaké déning Yayasan Hari Puisi, nggandhèng karo ariwarta Indopos. Adicara
  • 1982 Salamku Untuknya Festival Lagu Populer Indonésia 1983 Alam Asa Festival Lagu Asean 1983 Aku Melangkah Lagi Festival Lagu Populer Indonésia 1984
  • Imamoğlu Peach Festival - Imamoğlu June Kızıldağ Karakucak Wrestling Festival - Karaisalı Cherry Festival - Saimbeyli 20 - 22 June Oryatal Festival Adana Governorship
  • kanugrahan paraga wanita ingkang saé piyambak ing Festival Film Internasional Singapura 2002 lan Festival Film Asia ing Deauville, Perancis 2002 TK:
Pai anggur
                                               

Pai anggur

Pai anggur minangka salah sawijining jinis pai buah sing digawe saka anggur Concord lan minangka bagean saka tradhisi wektu panen ing wilayah Finger Lakes, New York, Amerika Serikat. Khusus digoleki ing Naples, New York, Festival Anggur, lan bisa ditemokake ing macem-macem toko ing sekitar kutha.