Back

ⓘ Pingpong




Pingpong
                                     

ⓘ Pingpong

Pingpong, utawa Tènis méja, ya iku salah sijiné cabang ulah raga rakèt kang dimainaké wong loro utawa rong pasang kang lelawanan lan migunakaké bal cilik ditamplèk ana ing sadhuwuré méja. Ing Républik Rakyat Cina, jeneng kang resmi ulah raga iki ya iku "bal pingpong", sajeroning. bet. Indhuk Ulah raga Pingpong ing Indonésia ya iku PTMSI lan ing donya ya iku ITTF sing anggotané nganti 210 nagara lan PTMSI kacathet minangka anggota ITTF wiwit taun 1961.

                                     

1. Piranti Permainan

Rakèt bèt

Rakèt digawé saka lapisan kayu kang tipis lan penampangé dilapisi karèt kang mirunggan. Ukuran dawané rakèt bèt ya iku 6.5 inchi 16.5 cm lan amba 6 inchi 15 cm. Lapisan tipis iki bisa uga ditambahi fiber glass karbon utawa piranti liyané saéngga bèt dadi ènthèng lan ora getas.

Bal

Bal pingpong utawa tènis méja duwé garis tengah 40 mm abot 2.7 gram. Lumrahé wernané putih utawa oranye lan digawé saka piranti selluloid kang ènthèng. Pantulan bal kang apik ya iku manawa ditibakake saka ndhuwur 30.5 cm ngahasilake pantulan sapisan antara 24-26 cm. Ing bal pingpong lumrahé ana tandha lintang, lintang 1 nganti 3, lan tandha lintang 3 iki kang nuduhaké apik orané bal kang lumrahé dipigunakaké ing lomba-lomba resmi.

                                     

2. Cara Main

Main tunggal

  • Pamain kang servis bébas ndèkèkaké bal saka arah ing lapangan isih ning laladan dhéwé
  • Permainan sak sèt bar-barané manawa juru main ngéntukake biji 11 sewelas lan kamenangan bisa di asilake 3 kamenangan sèt
  • Ing sajeroning palombaan/permainan bisa uga kadadéan deuce, lomba bisa dimenangake yèn menang kanthi kacèk selisih biji loro 2. Tuladha: 15-13 limalas-telulas, 18-16wolulas-nembelas
  • Saben bal mati ngasilaké biji siji.
  • Servis gantian ing kang main siji lan sijiné saben éntuk biji kalipatan lima 5

Pamainan dobel

  • Servis gegantian saben poin duwé biji kalipetan 5.
  • Saben bal mati bisa ngasilaké biji siji
  • Pamain gegantian bisa nrima bal saka musuh
  • Pamainan siji set pungkasan minsngks psmain nisa ngumpulskr biji 11, lan kamenangan diraih minangka bisa ngumpulake biji kaping 3 kamenangan set.
  • Manawa kadadéan deuce, paamainan pungkasan wila salisih biji ya iku 2. tuladha: 15-13, 18-16
  • Pamain kang nyekel servis kudu bisa menehake bal ing kamar sajeroning tengen musuh.