Back

ⓘ Surya Saputra




Surya Saputra
                                     

ⓘ Surya Saputra

Surya Saputra yaiku artis Indonésia lanang kang lair ing Ciputat nalika tanggal 5 Juli taun 1975. Surya Saputra kalebu artis kang nganut agama Islam Surya Saputra tau nikah karo penyanyi R&B, yaiku Dewi Sandra.

Sinétron kang tau dibintangi, kaya ta: Air Mata Ibu, Cerita Cinta, Remaja Lima, Cinta Abadi, Romanika 21, Strawberry, Metropolis 2, Senyuman Ananda lan sinétron kang paling anyar Arisan! THE SERIES. Film-filem kang suksès kaya ta, Janji Joni, Gie, Untuk REna, Arisan!, Belahan Jiwa lan filem kang anyar, Long Road to Heaven 2007, ing kono dhèwèké dadi téroris bom Bali, Hambali.

                                     

1. Karir

Sinétronografi

Sinétron kang tau digarap Surya Saputra yaiku:

  • Strawberry
  • Arisan! The Series
  • Romantika 21‎
  • Air Mata Ibu
  • Cinta Abadi
  • Bunda
  • Metropolis 2‎
  • Remaja Lima
  • Senyuman Ananda
  • Cerita Cinta
  • Dunia Tanpa Koma

Filmografi

Film layar lebar kang tau dimainaké Surya Saputra yaiku:

  • Arisan!‎
  • Janji Joni
  • Bercinta Dalam Mimpi
  • Untuk Rena
  • Gie
  • Long Road to Heaven
  • Medali Buat Hamdani ‎
  • Sejuta Serat Sutera
  • Belahan Jiwa

Préstasi

Préstasi kang tau diéntukaké déning Surya Saputra yaiku:

  • Ingkang maragani Pembantu Pria Terbaik FFI taun 2004 Film Arisan!‎
  • Duta WWF
                                     
  • iku aktor filem kang jenenge Surya Saputra Dewi Sandra lan Surya Saputra banjur cerai. sawisé cerai karo Surya Saputra Dewi Sandra banjur nikah karo
  • Ingkang dados paraga ing filem punika inggih punika Maudy Ayunda, Surya Saputra Karlina Inawati, Nobuyuki Suzuki, Raja Khalil Gibran, Sally Ann Gething
  • Surya Saputra nalika tanggak 3 April 2006. Pernikahan iku dianakaké meneng - menengan ing Bali, ora suwé sawisé Dewi Sandra pegatan karo Surya Saputra
  • Widya Saputra jeneng lengkap: Widyaningrum Surya Nugraha, lair tanggal 26 Februari 1985 ing Cimahi, Indonesia yaiku presenter TV Indonesia. Wiwit taun
  • Maudy Ayunda, Surya Saputra Agus Kuncoro, Kinaryosih, lan Geccha Qheagaveta. Awit usaha bapaké bangkrut kang jenengé Amir Surya Saputra Vino Adipati
  • minangka Sarwono. Koutaro Kakimoto lan Baim Wong. Liyane yaiku Ira Wibowo, Surya Saputra lan Sapardi Djoko Darmono. Velove Vexia minangka Pingkan. Adipati Dolken
  • Dika, Prilly Latuconsina, Soleh Solihun, Titi Kamal, Mathias Muchus, Surya Saputra Dinda Kanya Dewi, Gading Marten lan Bayu Skak. Wong lanang misterius kang
  • 1987. Dhèwèkè anak nomer telu saka papat seduluran. Kénya krama karo Surya Saputra ing tanggal 18 Juni 2008. Wong tuwa Cynthia Lamusu ya iku Rafflyn Lamusu
  • Sasono, Agni Pratistha, Dion Wiyoko, Shahnaz Haque, Framly Nainggolan, Surya Saputra saha Asmirandah. Plot Tiyang jaler radi sepuh nganggé safari saweg
  • 2011 ingkang dipunsutradarani Findo Purwono Hw sarta dipunparagani Surya Saputra Rima Melati, Indra Sinaga, Fendy Chow, Rafi Cinoun, Kiki Azhari, Rheina
  • kaluwarganipun kaliyan Sakti, sapunika sampun mapan wonten ing Jakarta. Nino Surya Saputra kekasih Sakti ingkang sampun dados péranganing rernécangan punika.