Back

ⓘ Caen




Caen
                                     

ⓘ Caen

Caen wujud komune kang ana ing sisih lor Prancis, lan wujud kutha krajan region Normandia Ngisor. Caen ana ing 15 km saka selat Inggris.

Caen ditepungi kanthi yasan-yasan sajarahé kang diwangun nalika mangsa William sang Panakluk. Komune iki uga ditepungi mawa Peperangan Caen, ya iku peperangan sengit kang dumadi nalika Invasi Normandia taun 1944, kang ngancuraké sapérangan gedhé komune iki.

Kanthi gunggung warga 113.249 2006, sarta 420.000 warga ing saubengé, Caen wujud kutha krajan Normandia Ngisor. Caen uga wujud pamaréntahan laladan gedhé dhéwé sawisé Le Havre), lan kutha gedhé dhéwé angka telu ing Normandia sawisé Rouen lan Le Havre.

                                     
  • peternakan, tekstil, woh - wohan lan pariwisata. Wiji wesi ditambang ing cedhak Caen kutha krajan région. Basse - Normandie nduwé sarana transportasi feri menyang
  • ing Prancis ing kawasan Normandia Hilir ing Normandia. Ibukuthané ana ing Caen Route du Cidre Route de Fromages Beuvron en Auge, mawa pasar. Saint - Pierre - sur - Dives
  • sapérangan kawasan, kapadhetané nganti 145. Kutha - kutha mligi ya iku Rouen, Le Havre, Caen lan Cherbourg - Octeville. Galeri foto Normandia D - Day 6.6.1944
  • déning Wong Norman. Bayeux dunungé 270 km sakuloné Paris, lan 31 km saka Caen ora adoh saka Selat Calais. Saliyané Dèwangga Bayeux, ing kutha iki uga
  • Swabian Saure Kutteln Flaczki utawa flaki Polandia lelungan menyang mode Caen Trippa alla fiorentina Trippa kabeh milan Sopa de mondongo Menudo Lanzhou
  • dados glandhang kiwa. Miyos ing Prancis, piyambakipun miwiti karir ing klub Caen napakasmani kontrak ing taun 2013 ing klub Lorient lan nindakaken tetandhingan
  • Maurice E.F. Bloch ya iku ahli antropologi saka Caen Prancis kalahiran 21 Oktober 1939. Awité, Bloch njupuk pendhidhikan sarjana BA ing London School
  • Dhèwèké miwiti debut senior ing Boulogne lan nglampahi rong mangsa ing Caen sing terakhir ing Ligue 1. Ing taun 2015, dhèwèké gabung karo Leicester
  • griya sakit salaminipun tigang taun ing griya sakit jiwa Bon Sauveur ing Caen Nalika taun 1892 panjenenganipun kundur dhumateng Lisieux, ing mriku putrinipun
  • 16 Juni 1941 dados biarawati, Sister Françoise - Thérèse, Visitandine ing Caen Marie - Hélène 3 Oktober 1864 22 Fèbruari 1870 Marie - Joseph 20 September