Back

ⓘ Alençon




Alençon
                                     

ⓘ Alençon

Alençon iku sawijijing komune ing Normandia, Prancis, ibukutha departemen Orne. Lokasiné 105 miles kulon Paris. Alençon kalebu sajeroning antarkomune Alençon.

                                     

1. Wong misuwur

Alençon wujud papan lairé:

  • Laurence Leboucher 22 February 1972, pangepit wanita Prancis
  • Marie-Catherine de Villedieu, 1640–1683, novèlis
  • Jacques Hébert 1757–1794, juru besut koran radikal èkstrim Le Père Duchesne suwéné Révolusi Prancis
  • Arnold Mvuemba, juru main bal-balan
  • Anthony Geslin 9 June 1980, pangepit Prancis
  • Juste Lisch 1828–1910, arsitèk
  • Auguste Poulet-Malassis 1825–1878, panerbit lan réncangipun Baudelaire
  • Jacques-Julien Houtou de Labillardière 1755–1834, ahli botani
  • Marie-Azélie Guérin Martin 1831–1877, ibunipun St. Thérèse saka Lisieux sing bebarengan karo garwanipun Louis Martin, wujud salah siji saka sithik pasangan garwa-èstri sing tau dibeatifikasi déning Gréja Katulik.
  • Thérèse saka Lisieux 1873–1897, suster Katulik Roma sing dinakonisasi minangka santa, lan wujud salah siji saka mung 33 Dhoktor Gréja
  • Daniel Balavoine 1952–1986, penyanyi lan panulis lagu
  • Pierre Allix 1641–1717, Pendeta Protèstan lan panulis
  • Edme Castaing 1796–1824, dhokter lan pembunuh
                                     

2. Pranala njaba

  • Official town website
  • Alençon Tourist Office
  • Web site about the life, writings, spirituality, and mission of St. Therese of the Child Jesus of the Holy Face, who was born in Alencon on 2 January 1873; information about the life of her family in Alencon and about pilgrimages to Alencon
  • Alencons citizen portal
                                     
  • Norman, mligi dhialek Cotentin, isih dipigunakaké ing Basse - Normandie. Alençon Argentan Caen Cherbourg - Octeville Équeurdreville - Hainneville Flers Hérouville - Saint - Clair
  • Thérèse saking Lisieux lair ing Alençon Prancis, 2 Januari 1873  pati ing Lisieux, Prancis, 30 Sèptèmber 1897 ing umur 24 taun utawi Sainte Thérèse
  • Marie - Azélie tilar donya amargi kanker payudara tanggal 28 Agustus 1877 ing Alençon Orne, yuswa 45. Panjenenganipun sampun bertahan dipundhampingi garwa lan
  • minangka dadi Gilles de Rais Pascal Greggory minangka dadi John II, Duke of Alençon Richard Ridings minangka dadi La Hire Desmond Harrington minangka dadi
  • Saint - Leu Meyzieu Draveil Pontoise Saumur Annemasse Yerres Lambersart Alençon Soissons Charenton - le - Pont Villemomble Guyancourt Vierzon Ermont Baie - Mahault
  • 57 Moselle Metz 58 Nièvre Nevers 59 Nord Lille 60 Oise Beauvais 61 Orne Alençon 62 Pas - de - Calais Arras 63 Puy - de - Dôme Clermont - Ferrand 64 Pyrénées - Atlantiques