Back

ⓘ Rintisan mawa topik agama




                                               

Agama nang Arab Saudi

Ana akèh wong Hindhu sing dudu warga nagara Arab Saudi. Asalé sekang Indhia. Hindhu ora diidinna ngibadah ana ing Arab Saudi.

                                               

Shinto

Shinto inggih punika sawijining agama ingkang asalipun saking Jepang. Saking masa Restorasi Meiji ngantos pungkasan Perang Dunia II, Shinto inggih punika agami resmi ing Jepang. Shinto dados agami asli bangsa Jepang, agami mau gadhah sipat ingkang unik. Prosès kabèntuk, wujud-wujud upacara keagamaanipun utawi ajaran-ajaranipun ningali pangrembakan ingkang amèt ruwèt. Kathah istilah-istilah ing agami Shinto ingkang sukar dipunalihi basakan kaliyan trep ing salebeting basa sanèsipun. Témbung-témbung Shinto piyambak sajatosipun asalipun saking basa China ingkang tégésè" jalan para déwa”," pem ...

                                               

Yule

Yule utawa Yule-tide iku fèstival patengahan mangsa adhem wong-wong Jermanik sing nglibataké pista pangorbanan sing banjur diserep sajeroning prayaan Natal. Wong-wong pagan Jermanik mèngeti Yule saka akir Dhésèmber tekan awal Januari nalika kalèndher Julian diadhopsi. Sapérangan sajarawan ngeklim yèn prayaan iki magepokan karo Wild Hunt utawa diprabawai déning Saturnalia, fèstival mangsa adhem Romawi. Istilah Yule isih digunakaké ing nagari-nagari Nordik lan uga nagari-nagari mawa basa Inggris kanggo ngacu marang dina Natal. Kabiasan kaya ta kayu Yule, wedhus Yule, babi Yule, nyanyian Yule ...

                                     

ⓘ Rintisan mawa topik agama

  • Agama ana ing Arab Saudi iku Islam. Kabébasan milih agama ana ing nagara iki diwatesi. Wujud resminé Islam ana ing kéné iku Sunni sekang madahab Hambali
  • Kamentrian Agama dicekak Kemag utawa Kemenag, iku kamentrian ing Pamaréntah Indonésia kang mbidangi urusan agama Kemag dibawahi Mantri Agama Menag kang
  • pamimpin agama Tembung pandhita asalé saka tembung Pandita basa Sansekerta sing tegesé brahmana utawa guru agama Hindhu utawa Buda. Sajeroning agama Kristen
  • Shintō? , kanthi barès bermakna jalan jalur déwa inggih punika sawijining agama ingkang asalipun saking Jepang. Saking masa Restorasi Meiji ngantos pungkasan
  • tokoh - tokoh liyané ing wiwitan mangsa peralihan Majapahit - Demak, topik - topik sajeroning ajaran agama Islam, sarta dumadiné benturan budaya anyar karo kapitayan
  • Agami impor utawi agama pendatang inggih punika satunggaling julukan ingkang dipunparingaken déning para panganut aliran kapitadosan utawi para panyengkuyungipun
  • lor Laladan Kepala Burung Pulo Papua. Kutha iki minangka salah siji kutha mawa sajarah tumrap masarakat Kristen ing Papua amarga ing tanggal 5 Fèbruari
  • nganut agama Islam. Agama Kristen akèh dinut ingè Filipina. Ing Singapura, agama kang dinut déning wargané kang akèh - akèhé wong Tionghoa ya iku agama Buda
  • wiwit ngajar saka buku Al - Ikhtisar kanthi topik yurisprudensi Singah. Madrasah, papan pendidikan agama kang kahubung karo masjid iki diyasa ing taun
  • iku nagara kapuloan ing Samudra Hindia kang mayoritas sing ndunungi meluk agama Islam. Komoro dumunung ing pucuk lor Selat Mozambik, ing antarané Madagaskar
                                               

Subud

Subud iku sawijining organisasi spiritual internasional sing diadegaké ing taun 1920-an déning Muhammad Subuh Sumohadiwidjojo, utawa kondhang minangka Bapak. Subud iku cejajan saka Susila Budhi Dharma, ya iku bukusing tinulis déning Subuh ing taun 1952. Saiki obahan iki wis duwé cabang ing punjul 70 nagara kanthi gunggung penganut watara 10.000.