Back

ⓘ Lobster




                                               

Ginataang hipon

Ginataang hipon yaiku sup panganan laut Filipina sing digawe saka urang lan santen lan rempah-rempah. Beda karo jinis ginataan liyane, amarga ora nggunakake janganan. Yaiku jinising ginatan. Varian sajian kalebu ginataang curacha lan ginataang sugpo, sing nggunakake kepiting spanner lan urang minangka ganti urang.

                                               

Kerang panggang

Kerang panggang utawa clam bakar, uga dikenal kanthi clambake New England, minangka cara tradisional masak panganan laut, kaya ta lobster, kerang, kepiting, kerang alus, lan quahogs. Panganan kasebut biasane dimasak kanthi ngukus bahan-bahan ing lapisan rumput laut. Kerang kasebut bisa ditambah karo sayuran, kaya ta bawang, wortel, lan jagung ing tongkol. Clambakes biasane dianakake ing acara perayaan ing pesisir New England.

                                               

Arroz caldoso

Arroz Caldoso minangka panganan sing asale saka Spanyol. Secara harfiah tegese "beras brothy" lan kasusun saka duduh kaldu lan beras kanthi macem-macem rasa lan bahan-bahan ekstra. Resep cukup beda-beda gumantung ing wilayah ing semenanjung Iberia sing disiapake. Variasi sajian iki kalebu resep sing meh padha karo risotto Italia, sup beras, lan sajian sing bisa dingerteni paella. Caldoso mesthi ngemot kaldu daging, bawang putih lan / utawa bawang lan sega gandum cekak. Akeh resep sing mbutuhake bawang bombay karamel lan ing sawetara resep, sawetara lentil dibuwang kanggo mbantu nglukis kal ...

                                               

Chingri malai kari

Kari Chingri malai uga dikenal minangka kari udang malai, yaiku olahan kari benggala sing digawe saka udang lan santen lan dibumboni rempah-rempah. Piring kasebut misuwur ing saindenging Bengal lan disajikake sajrone pesta pernikahan lan perayaan, utawa kanggo tamu, lan uga misuwur banget ing kalangan Inggris ing Kalkuta. Bahan-bahan utamane yaiku udang lan santen, uga minyak gandum utawa mustar, bawang, bubuk kunyit, lombok ijo sing dicincang, pasta bawang putih, lan tempel jahe sing dibumboni rempah-rempah. Kanggo menehi kari warna abang utawa Maroon sing padhang, gula 2 sendok teh bisa ...

                                               

Surf lan turf

Surf lan gambut utawa surfing n turf minangka kursus utama kanggo nggabungake panganan laut lan daging abang. Komponen panganan laut sing khas yaiku lobster, udang, udang, cumi-cumi utawa kerang, sing bisa dikukus, dipanggang utawa dipanggang lan digoreng. Daging biasane steak daging sapi, sanajan liyane bisa digunakake. Salah sawijining kombinasi standar yaiku buntut lobster lan mignon filet. Surf lan gambut biasane disedhiyakake ing steakhouse ing Amerika Serikat, Kanada, UK lan Australia, lan bisa uga kasedhiya ing sawetara pub gaya Inggris / Irlandia ing negara kasebut.

Lobster
                                     

ⓘ Lobster

Lobster banyu tawar utawa Freshwater Crayfish kalebu salah siji jinis kéwan akuatik saka kulawarga Astacidae, Cambaridae lan Parastacidae. Ing Indonésia, wiwit taun 1991 Lobster banyu tawar minangka rerenggan.

                                     

1. Anatomi utawa Pérangan Tubuh

Miturut morfologi, spésies-spésies lobster banyu tawar kalebu génus Cherax, ordodecapoda, kelas malacostraca, subfilum crustacea, lan filum arthopoda. Lumrahé lobster banyu tawar duwé titikan morfologi tubuh kang kapérang dadi loro, ya iku sirah chepalothorax lan awakabdomen. Antarané sirah ngarep lan sirah buri dikenal kanthi sebutan sub-chepalothorax. Cangkang kang nutupi sirah diarani karapak carapace kang tugasé ngayomi organ tubuh kaya ta utek,angsang, ati, lan lambung. Titikan liyané ya iku rostrum kang mèmper segitiga papak, amba, lan ana eri ing kiwa tengené rostrum.

                                     

2. Jinis Lobster

  • Procambarus Claarkii, Lobster jinis iki asalé saka laladan Amérika Utara, Lousiana, Delta Missisippi. Warna dominan saka lobster iki wujud abang. Lobster jinis iki duwé sipat agresif,teritorial lan doyan mangan.
  • Cherax Quadricarinatus, luwih misuwur kanthi jejuluk Redclaw. Diarani Redclaw amarga capité rupa abang. Nduwéni jeneng latin Quadricarinatus kang tegesé patang lunas utawa papat lunas
  • Cherax Dustructor, ya iku jinis lobster sing paling misuwur ing Australia. Lobster jinis iki bisa urip kanthi cara nggawé bolongan kang jeroné bisa nganti 5 mèter.
                                     

3. Lobster Lanang lan Lobster Wadon

Ana sapirang titikan kanggo mbédakaké lobster lanang lan lobster wadon:

  • Lobster Lanang, 1 duwé tandha abang ing capite, 2 piranti kelamin ana ing tengah-tengahé sikil kang nomer lima, 3 yèn umuré padha, padatan lobster lanang duwé ukuran kang luwih gedhé tinimbang liyané.
  • Lobter Wadon, 1 ora nduwé tandha abang ing capité, 2 piranti kelamin ana ing sikil nomer telu 3 yèn umuré padha, lobster wadon duwé ukuran luwih cilik.
                                     
  • Gulung lobster minangka sandwich sing asli saka New England lan uga misuwur ing Maritim Kanada Iki digawe saka daging lobster sing disajikake ing roti
  • masakan. Rong versi misuwur yaiku Menorcan caldera de llagosta lan rebus lobster Maine. Resep sing padha banget, uga kalebu safron, mrico ijo, anggur lan
  • Saus Lobster minangka jinis saos sing digunakake ing masakan Amerika - Cina lan Kanada - Cina Kadhangkala uga ditemokake ing panganan Tionghoa sing pengaruh
  • lan daging abang Komponen panganan laut sing khas yaiku lobster buntut lobster utawa lobster utuh udang, udang, cumi - cumi utawa kerang, sing bisa
  • siji subfilum. Golongan iki nyakup kéwan - kéwan sing cukup dikenal kaya ta lobster yuyu, urang, urang karang, sarta remis. Mayoritas wujud kéwan akuatik
  • minangka bisul lobster kubah, sing asale saka istilah lokal lobster kubah adhedhasar wujud lan komposisi kepiting lan bayarane kaya lobster kubah. Pertemuan
  • paus, lumba - lumba lan porpoise Cephalopoda sepertos gurita Crustacea sepertos lobster lan urang Cacing Seganten Plankton Urang Géografi Segara Bawana
  • Tlatah iki sadurungé dadi péranganing Massachusetts. Indhustri iwak kalebu lobster dadi pérangan wigati ing ékonomi tradisionalé. Pariwisata uga dadi indhustri
  • ginatan Varian sajian kalebu ginataang curacha lan ginataang sugpo, sing nggunakake kepiting spanner lan urang utawa lobster minangka ganti urang.
  • seger utawi garing. Urang & Nus Nus Gurita ingkang saweg dipunpemeni Urang lobster Kepithing Urang abrit Kepithing Necora puber mackerels Odésa bazaar 5
  • iku, dhèwèké ora banjur cunthel ing kauripané. Kawit lair dhèwèké kena lobster Claw Syndrome sindrom mung duwé loro driji ing tangané malah nggawé
  • clambake New England, minangka cara tradisional masak panganan laut, kaya ta lobster kerang, kepiting, kerang alus, lan quahogs Panganan kasebut biasane
Caponata
                                               

Caponata

Caponata minangka panganan Sisilia sing kalebu eggplant goreng sing dicincang lan sayuran liyane, dibumbui karo minyak zaitun, saos tomat, seledri, zaitun, lan caper, ing saos agrodolce. Ana versi Palermo sing nambah gurita, lan resep Sisilia aristokrat kalebu lobster lan iwak pedhang sing dihiasi asparagus liar, grate tuna garing lan udang. Nanging, conto pungkasan iki minangka pangecualian kanggo aturan umum rebusan sayur-sayuran utawa salad sing asem lan asem.