Back

ⓘ Budi Palopo




                                     

ⓘ Budi Palopo

Budi Palopo. Duweni jeneng asli Budi Utomo nanging dhèwèké luwih seneng diceluk Tom Sega lan malah kondhang kanthi sebutan Budi Palopo. Lulusan FMIPA/Matematika Institut Teknologi 10 Novèmber Surabaya iki nulis rong basa ya iku basa Jawa lan Indonesia kanthi wujud puisi, carkak, lan esai. Puisine, Tembang Damai dipentas-wacakake ing Pusat Kebudayaan Perancis, Surabaya ya iku antologi puisine sing pisanan. Sajak Hong, antologi puisi bersama kawan, dipentas-wacakake ing Dewan Kesenian Surabaya. Suara’89, antologi bersama kawan dipentas-wacakake ing Pusat Persahabatan Indonesia-Amérika Surabaya. Gurit Rong Puluh dipentas-wacakake ing Dewan Kesenian Surabaya, ing Taman Budaya Surakarta lan ing Taman Budaya Jawa Timur. Karya-karyané uga kahimpun ana ing antologi Pangastawa lan antologi puisi liyané. Karya-karyané diemot ing médhia masa, antarané: Jaya Baya, Panjebar Semangat, Surabaya Pos, Surya, Kompas, lan Jawa Pos. Kang identik lan bisa diusung déning Budi Palopo ya iku kesan mistis, magis, lan mbeling ana ing geguritan sing ditulis. Akèh kang awujud mantra Jawa. Akèh geguritané Budi Palopo kang ora gampang dicerna mentah-mentah. Ngandut aji-aji magis simbolik utawa mung dolanan kosa kata. Kesan" mbeling” bisa dideleng saka geguritan-geguritané. Ana ing sajake sing serius, isih ngetokaké aksen guyon parikena. Padha karo anekdot sing isiné sindiran. Sindiran karo gaya sing alus, kas Jawa sing kalem. Dhèwèké wis tau olèh tropy penghargaan saka Kanwil Deppen Jawa Timur, minangka penulis paling apik ing Lomba Karya Tulis Bulan Komunikasi, Surabaya 1985. Minangka Juara III ana ing Lomba Karya Tulis Bulan Produksi, Kanwil Depnaker Jawa Timur, Surabaya 1986. Kajaba iku, dhèwèké uga éntuk penghargaan saka RRI Surabaya, minangka Juara III ana ing Lomba Nulis lan Macakake Naskah Humor Hari Radio 1987. Saiki dhèwèké dadi wartawan tabloid GUGAT, ing Surabaya.

                                     
  • S.P. Basoeki Rachmat Benne Sugiarto Bonari Nabonenar Buddy L. Worang Budi Palopo Cahyarini Budiarti Daniel Tito Dhanu Priyo Prabowo Diah Hadaning Didik
  • Senior: Masjid Bersejarah di Indonésia. Grasindo. ISBN 979 - 025 - 294 - 3. Susanto, Budi Gelap Nasionalitas Postkolonial. Kanisius. ISBN 979 - 21 - 1981 - 7. Masjid Jamik
  • Gubernur Jawa Tengah lan dipugar ana ing Bupati Purbalingga, Drs. Triyono Budi Sasongko, MSi. Karo arsitèktur sing ngadopsi Masjid Nabawi ana ing Madinah
  • dadi RSUD Sawerigading Palopo RSUD Batara Guru Luwu RSUD Andi Djemma Luwu Utara RSUD Lagaligo Luwu Timur Rumah Sakit AT - Medika Palopo Rumah Sakit Umum Laladan