Back

ⓘ Nopia




Nopia
                                     

ⓘ Nopia

Nopia ya iku salah siji jajanan khas saka kabupatèn Purbalingga. Nopia awujud roti garing kang bentukè lonjong. Nopia yèn ing Semarang dikenal karo jeneng Èndhog Gludug. Nopia digawè saka adonan glepung kang njeronè diisi gula jawa kang dipanggang nganggo tungku kang mirunggan. Nopia duwè kulit kang atos lan renyah. Sakliyanè Nopia ana uga Mino ya iku mini nopia utawa nopia kang ukuranè cilik. Nopia uga ana kang bentukè kaya endhog gajah, gedhé nanging njeronè kosong lan gula jawanè nempel ana ing pinggir sisih njero kulit nopia iki. Nopia umumè rasa aslinè ya iku rasa brambang gorèng nanging saiki uga wis ana nopia kang isi durèn, coklat, lan nangka. Prosèsè ngoven nopia antranè 30 menit.

                                     

1. Bahan Nopia

Bahan gawé nopia dipérang dadi loro, ya iku pérangan kulit lan pérangan isi.

Pérangan kulit:

  • terigu
  • margarin
  • susu

Pérangan isi:

  • margarin
  • gula pasir
  • susu
  • terigu
  • gula jawa
  • perasa
                                     

2. Carane Gawe

Gawè nopia isih nganggo cara kang tradhisional. Kanggo gawè kulit ya iku glepung trigu dicampur banyu banjur diaduk-aduk nganti dadi adonan. Adonan iku mau banjur digawé bunder-bunder gedhènè sak jempol-jempol.Sakwisè iku banjur bunderan mau diisi nganggo gula jawa kang wis diremuk. Sakwisè dadi banjur dioven nganti tekan mateng.