Back

ⓘ Florès




Florès
                                     

ⓘ Florès

Florès yaiku jeneng pulo ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan. Jeneng Florès kadhapuk saka basa Portugis yaiku Copa de Flores kang ateges Tanjung Kembang. Jeneng iki diresmèkaké wiwit taun 1636 déning Gubernur-Jendral Hindhia-Walanda Hendrik Brouwer. Florès dhéwé duwé jeneng asli yaiku Nusa Nipa ateges Pulo Ula. Florès kalebu gugusan Kapuloan Sundha Cilik bebarengan karo Bali lan Nusa Tenggara Barat kang ambané watara 14.300 km 2. Pulo Florès, Pulo Timor, Pulo Sumba lan Kapuloan Alor kalebu pulo kang gedhé dhéwé ning Provinsi Nusa Tenggara Wétan, salah sijining kapuloan ing Indonésia dumadi saka 566 pulo. Pulo iki kapérang dadi 8 kabupatèn. Kabupatèn Florès Wétan kutha krajané ing Larantuka ana ing sisih pojok wétan, déné kabupatèn Manggarai Kulon kutha krajané ing Labuan Bajo ana ing sisih pojok kulon.

                                     
  • Larantuka iku kecamatan ing Kabupatèn Flores Wétan Provinsi Nusa Tenggara Wétan. Cithakan: Kabupatèn Florès Wétan
  • Pulo Florès saking basa Portugis ingkang ateges kembang kalebet wonten ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Flores kalebet wonten ing gugusan
  • Kabèh pangan iku mau papeda lan lawuhé racaké dadi pangan saben dinane warga Indonésia wétan, Ambon, Papua, Florès lan laladan Indnésia wétan liyané.
  • Wong Bajawa iku golongan ètnik sing dumunung ing Kabupatèn Ngada, Pulo Florès pérangan Tengah, Nusa Tenggara Wétan. Dunungé ing kacamatan: Aimere, Bajawa
  • Kabupatèn Flores Wétan iku kabupatèn ing Provinsi Nusa Tenggara Wétan, kutha Larantuka iku kutha krajan kabupatèné, kutha - kutha liyané : - - - lan liya - yané
  • salah sawijining dèsa kang mapan ana ing Kecamatan Tanjung Bunga, distrik Florès Timur, provinsi Nusa Tenggara Timur, Indonesia Dèsa iki minangka salah
  • Segara Arafuru  Segara Bali  Segara Bandha  Segara Cina Kidul  Segara Florès Segara Halmahera  Segara Jawa  Segara Maluku  Segara Sawu  Segara
  • Sawetara suku sing dominan yaiku suku Malayu, Minang, Batak, Makassar, Jawa, Florès Tionghoa lan sapanunggalané. Kanthi payung budaya melayu lan njunjung dhuwur
  • salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang dumunung ing sisih lor Pulo Florès Miterat cathetan administratipipun, pulo punika kalebet wewengkon Kabupatèn
  • mangar. Ing Bali diarani katimaha, ing Makasar diarani kayu paliasa. Ing Florès diarani kadanga lan ing Ambon diarani katimahar. Katimoho asring ditemoni
  • Indonésia, kaya ta kutha Banjarmasin, kutha Balikpapan, kutha Bogor, Kabupatèn Florès Wétan, Provinsi Bali, Kamentrian Lingkungan Hidup lan Kautanan, lan Kamentrian
  • Denpasar IKIP PGRI Bali STKIP Singaraja Bali STKIP Amlapura Bali Universitas Florès Universitas Lambung Mangkurat Universitas Hasanuddin Universitas Pattimura