Back

ⓘ Ion




Ion
                                     

ⓘ Ion

Ion ya iku atom autawa sekumpulan atom kang duwé momotan listrik. Ion asalé saka siji atom unsur. Uga ana ion kang asalé saka gabungan loro utawa luwih atom unsur kang béda. Ion kang momotan listriké négatif dijenengi anion. Ion kang momotan listriké positif dijenengi kation. Prosès kanggo pembentukan ion dikenal karo jeneng ionisasi.Atom utawa kelompok atom kang terionisasi ditandai karo tikatas n+ utawa n-. n ya iku jumlah elektron kang ilang utawané dientuké.

                                     

1. Sajarah Ion

Ion pisanan ditemoké ana ing sawijining téyori déning Michaél Faraday nalika taun 1830. Ion mau kanggo ngambaraké ngenani pérangan molekul kang geraké tumuju arah anoda utawa katoda ana ing tabung hampa udara vacuum tube, CRT. Nanging, mekanisme prastawa iki nembé bisa dideskripsikaké taun 1884 déning Svante August Arrhenius ana ing disertasi dhoktoré ing University of Uppsala. Wiwitané téyori iki ditolak nanging sawisé iku disertasiné menangi Bebungah Nobél Kimia ana ing taun 1903.

                                     

2. Ion Négatif lan Positif

Ion négatif keadaané stabil ana ing udara kanthi cara jiretan karo molekul banyu kang ana ing sekitaré. Amarga saka mau, ion-ion négatif akèh ditemoké nalika udan. Saben friksi utawa gésékan kang ana ing udara cenderung nghasilaké ion positif lan ngusir ion négatif. Kedadéan mau amarga angin racaké nggawa debu utawa polutan. Partikel debu utawa polutan iku duwé momotan positif. Manawi gésékan udara cenderung ngasilaké ion positif, nanging benturan banyu iku malah ngasilaké ion négatif. Nalika banyu nabrak abrak liya, ion positif iku tiba bareng banyu. Sawaliké karo ion positif, ion négatif mabur bareng kabut kang metu saka deburan banyu. Ion positif cenderung duwé dampak négatif kanggo keséhatan antarané:

  • Keracunan ion positif bisa ndadèkaké produksi hormon serotonin ana ing polo.
  • Bisa njalari blood dyscresia utawa gangguan kelainan pembekuan darah.
  • Bisa ndadèkaké ketidakseimbangan kimiawi awak manungsa, bisa nganti ngganggu keséhatan.

Manfaaté ion négatif: Manfaat kang bisa diasilaké saka ion négatif kaya ta:

  • Ion Négatif uga migunani kanggo netralké Superoksida.
  • Saliyané iku Ion Négatif duwé kemampuan kanggo ningkatké kerja limpa kanggo nghasilké kekebalan awak.
  • Ion Négatif ana ing udara bisa mlebu ana ing awak manungsa liwat pernapasan lan pori-pori kulit. Ion iki mlebu ana ing sél njero awak mèlu ana ing arus aliran getih. Ion Négatif ana ing awak bisa nguraiké asem laktat dadi zat kang ara bahaya air lan ion laktat kang gampang digawa aliran getih tumuju panggon pembuangan.
  • Bisa mbersihké udara lan uga apik kanggo keséhatan. Ion Négatif uga duwé manfaat kanggo matèni virus lan baktéri kang ana ing udara sekitaré dhéwé.
                                     
  • njabané, saéngga kapara mbentuk ion négatif kanthi momotan siji. Ion négatif iki karan ion halida, lan garam kang dumadi déning ion iki karan halida.
  • iki pisanan disintesis kanthi némbakaké amerisium nganggo partikel alfa ion helium lan dijenengi saka jeneng Berkeley, California lan Universitas California
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 830 mAh kanthi nomer sèri BLB - 2 lan bisa kanggo nganti 100
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 950 mAh kanthi nomer sèri BLC - 2 lan bisa kanggo nganti 13 dina
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 1200 mAh kanthi nomer sèri BLL - 2 lan bisa kanggo nganti 336
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 750 mAh kanthi nomer sèri BLB - 2 lan bisa kanggo nganti 170 jam
  • nggunakaké sarana SMS, instan messaging. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 900 mAh kanthi nomer sèri BL - 5C lan bisa kanggo nganti 380 jam
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 700 mAh kanthi nomer sèri BL - 5CA lan bisa kanggo nganti 380
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 800 mAh lan bisa kanggo nganti nalika standby lan tahan nalika
  • tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li - Ion kapasitas on 850 mAh kanthi nomer sèri BL - 5CB lan bisa kanggo nganti 840