Back

ⓘ Alexander Fleming




Alexander Fleming
                                     

ⓘ Alexander Fleming

Alexander Fleming yaiku penemu penisilin. Dhèwèké lair ing kutha Lochfield, Sekotlan, nalika tanggal 6 Agustus 1881. Fleming sekolah ing Louden Moor School, Darvel School, lan akademik Klimarnock sadurungé pungkasané ngalih kanggo nerusaké kuliahé ing politèknik. Sawisé ngrampungaké sekolahé, Fleming nyambut gawé ana ing perusahaan pelayaran nanging dhèwèké ora seneng marang gawéan sji iku. Iku sebabé, nalika dhèwèké éntuk warisan saka salah siji seduluré, dhèwèké metu saka pagawéan mau lan sinau kadhokteran ing Sekolah Kedhokteran Rumah Sakit St. Mary ing London. Sawisé lulus, dhèwèké nyambut gawé ing panggonané Almroth Wrigh kang percaya yèn vaksinansi bisa nyegah lelara. Nanging Fleming duwèni panyaruwé yèn ana cara liyané kango nambani infèksi. Nalika taun 1922, Fleming kasil nemu gagasan manawa awaké manungsa ngandhut ènzim kang ana ing luh lan lendir irung kang bisa matèni baktèri-baktèri. Taun 1928, Fleming nemu pinisilin. Nalika iku dhèwèké prèinan nganti rong minggu, lan ninggal piring kang ana baktéri Staphylococcus’ ing bangku laboratoriumé. Nalika iku dhèwèké lagi mbuktèkaké téyori kesenengané yaiku lendir irung duwé èfèk antibaktéri. Sawisé dhèwèké bali, sawijining bunderan bening ana ing thukulan jamur warna kuning rada ijo mau. Fleming tinggal dunya nalika tanggal 11 Maret 1955 amarga lara Jantung.

                                     
  • sadhérékipun ical. Punika sebabipun Chain boten naté manggihaken karya Alexander Fleming babagan penisilin minangka péranganing risétipun ingkang langkung
  • mbedhèk, sinten punika sajatosipun Elise lan wonten pundi papan dunungipun Alexander Pearce ingkang dados déning 14 nagari. Nalika para pamirsa wiwit ngremeni
  • Gadon, Tracy Letts, Linda Emond, Danny Burstein, Ben Rosenfield, Pico Alexander Philip Ettinger, lan Noah Robbins. Filem punika kaping pisan dipuntepangaken
  • saka negara Amerika Sarekat kang ditulis lan diarahake dening Andrew Fleming lan dibintangi Steve Coogan, Paul Rudd, Alison Pill, Jake McDorman, lan
  • Håfström didadiaké sutradara lan naskah filemé dianggit ulang déning Scott Alexander lan Larry Karaszewski. Maret 2006, juru main filem, John Cusack didhapuk
  • Turing Keira Knightley minangka Joan Clarke Matthew Goode minangka Hugh Alexander Rory Kinnear minangka Detektif Nock Allen Leech minangka John Cairncross
  • punika kaanggit déning Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris Jr. lan Armando Bó. Wondéné para juru paraga ingkang kadhapuk
  • Eliot, Sastra, 1948 Martin Evans, Fisiologi atau Kedhokteran, 2007 Alexander Fleming Fisiologi atau Kedhokteran, 1945 Howard Florey, Australia, Fisiologi