Back

ⓘ Lewis Hamilton




Lewis Hamilton
                                     

ⓘ Lewis Hamilton

Lewis Hamilton utawa lengkapé Lewis Carl Hamilton ya iku pembalap Formula One berkebangsaan Britania Raya kang saiki mbéla ing tim McLaren. Sawisé menangké kejuaraan karting, Hamilton nandatangani kontrak karo Young Driver Program McLaren ana ing kontrak pembangunan ing taun 1992 nalika numuré 12 taun. Taun 2005 Dhèwèké menangké balap Formula Telu Euroseries karo tim ASM. Kontak pisanan Hamilton karo motor sport ya iku nalika nyetir remot control mobil. Hamilton dadi juara donya paling enom sakdawané sajarah F1 nalika bisa juara taun 2008. Nalika iku umuré nembé 23 taun, 9 sasi, lan 26 dina. Hamilton bisa mecahké rekor kang digawé Fernando Alonso kang juara donya nalika umuré 24 taun lan 59 dina taun 2005. Rekor mau banjur bisa dipecahké déning Sebastian Vettel ana inf taun 2010. Karieré ana ing F1 diwiwiti taun 2007, nalika Hamilton ditunjuk dadi rekan setim Fernando Alonso ing McLaren. Debut F1 pisanane ya iku ana ing GP Australia 18 Maret 2007 lan Hamilton juara 3. Kariere Hamilton akèh gawé kontroversi. Nalika GP Brasil 2008 Lewis Hamilton dadi juara donya F1 paling enom lan juara donya F1 pisanan saka ras kulit ireng sawisé finish ke 5 lan posisi terakhir menang sakpoin karo Felipe Massa.