Back

ⓘ Jacob Perkins




Jacob Perkins
                                     

ⓘ Jacob Perkins

Jacob Perkins ya iku wong kang nemu kulkas. Jacob Perkins lair ing Massachudetts, Amérikah Sarékat, tanggal 9 Juli 1766. Sadurungé dikenal minangka ilmuwan lan ahli mesin, Perkins mung dikenal minangka sawijining pandhe mas. Nalika umuré 21 taun, dhèwèké wis dikenal minangka ilmuwan lan ahli mesin. Nalika dhèwèké nyambut gawé marang ahli wesi, Perkins nyambi sinau ngèlmu kususe babagan mesin.

Perkins manuhaké kulkas nalika taun 1834. Kulkase Perkins durung nggunakaké Freon, kaya saiki. Dhèwèké nggunakaké eter lan siklus tekanan uwab banyu kanggo nggawé es. Sawisé Perkins nemu kulkas, ana pirang-pirang ilmuwan saka pirang-piang nagara padha lomba kanggo ngadaptasi lan ngrembakakake panemone mau.John Gorrie, sawijining ilmuwan lan uga sawijining dhokter asal Amérika, ngadaptasi kulkas gawéane Perkins. Gorrie nggunakaké es kanggo ngopres pasiene. Ing Jerman, sawijining insinyur kanthi aran Karl Von Linden uga ngadaptasi tèknologi kulkas gawéane Perkins."Raoul Picxcet saka Swiss kang uga gawé kulkas kang mirib karo kulkase Perkins. Mung, Raoul ora nggunakaké eter kaya kang digunakaké Perkins, nanging dhèwèké nggunakaké sulfur dioksida minangka piranti pendingine. Saliyané penemu kulkas, Perkins uga dikenal minangka penemu pirang-pirang mesin kaya ta pemanas banyu lan pencetak dhuwit logam.

                                     
  • nanging nganti taun 1834 ora ana wong kangmikat babar pisan. Banjur Jacob Perkins minangka désain Oliver ing taun 1834. Ing taun 1844, sawijining dhokter
  • Garraty, John A. Right - Hand Man: The Life of George W. Perkins 1960 ISBN 978 - 0 - 313 - 20186 - 8 Perkins was a top aide 1900 1910 Garraty, John A. The United
  • Smith Newell Penfield 1837  1920 Rudy Pérez kelahiran 1958 Scott Perkins kelahiran 1980 George Perle 1915  2009 William P. Perry kelahiran