Back

ⓘ John Froelich




John Froelich
                                     

ⓘ John Froelich

John Froelich ya ikun penemu mesin traktor. Traktor yaku mesin kanggo nggaru sawah. John Froelich lair ing Iowa, tanggal 24 November 1849. Dhèwèké nemu traktor ing taun 1892. Mesin traktor duwé kekuwatan padha karo 16 tenaga jaran. Saliyané kanggo nggaru sawah, traktor kang wis digawé karo asistene ya iku William Mann, uga bisa kanggo nyelep gabah. John Frelich ngadegaké Waterloo Gasoline Traction Engine Company karo para pengusaha. Nanging, usahane mau ngalami kegagalan. Mung traktor loro kang kasil didol. Dhèwèké banjur ngedol perusahaane mau marang John Dere, ya iku wong kang duwé pabrik traktor. John Dere banjur ngowahi traktore John Freolich mau kanthi gawé traktor dadi luwih kuat.

Saiki traktor wis digunakaké déning wong tani modern ing donya iki. Ora mung ing nagara maju kaya ta Amérika lan Australia, nanging uga ing nagara kang ngrembaka, kaya ta Thailand, India, Vietnam, lan Indonesia. Panemon iki dadekake pertanian dadi tambah maju. John Froelich tinggal donya nalika taun1933 ing St. Paul. Ing taun 1991, dhèwèké éntuk gelar Penemu dari Iowa.