Back

ⓘ Rafael Nadal




Rafael Nadal
                                     

ⓘ Rafael Nadal

Rafael "Rafa" Nadal Parera iku petènis profésional asal Spanyol.

Sawisé nggayuh peringkat kaloro donya sajeroning 158 minggu, ing tanggal 18 Agustus 2008 Rafa dadi petènis peringkat siji donya nggantèkaké Roger Federer. Peringkat mau tahan nganti 6 Juli 2009 nalika Federer njuwarani Wimbledon lan bali dadi petènis nomer siji donya.

Nadal minangka juwara Grand Slam kaping sepuluh, wis menangaké gelar tunggal putra Perancis Open 2005-2008 kaping papat kanthi maturut-turut. Sawisé myithak rékor 31 kamenangan maturut-turut ing Perancis Open, Nadal kalah kanggo sing sepisanan ing turnamen mau ing tetandhingan babak kapapat nglawan Robin Soderling ing taun 2009. Rafa ngraih gelar Wimbledon ing taun 2008 lan 2010. Ing taun 2008 ngalahaké Federer sawisé kalah ing taun 2006 lan 2007 saka Federer, déné taun 2010 kanthi ngalahaké Tomáš Berdych.

                                     

1. Pranala njaba

  • ing basa Inggris ing basa Spanyol Situs web resmi Rafael Nadal
  • ing basa Inggris Profil Tur ATP
  • ing basa Inggris

Cithakan:Petènis priya nomer siji donya