Back

ⓘ Jose Bosingwa




Jose Bosingwa
                                     

ⓘ Jose Bosingwa

Jose Bosingwa utawa jeneng dawa José Bosingwa da Silva iku juru main bal kang asalé saka Portugal, dhèwèké kondhang kanthi sesebutan Bosingwa. Uga kagolong salah sijiné juru main bal saka Portugal kang main kanggo Chelsea FC ing Liga Premier Inggris lan tim nasional Portugal, main ing panggon bèg tengen.

Lair ing Mbandaka, Zaire saka bapak wong Portugal lan ibu wong Kongo, Bosingwa pindhah karo wong tuwané nalika umuré isih enom menyang Seia, Portugal, ing Distrik Guarda. Dhèwèké diangkat dadi juru main enom kanggo FC Boavista, uga dadi juru main profésional nalika disilihaké menyang SC Freamunde ing dhivisi loro, dhèwèké main dadi gelandhang. Sawisé 2 taun ing Boavista, Bosingwa nandhatangani tanggané klub ya iku FC Porto, sing dilatih Jose Mourinho kanggo mangsa 2003-2004. Dhèwèké mung main ing 11 laga. Bosingwa miwiti dhebut ing Liga Champions tanggal 16 September 2003, nanging mung imbang 1-1 karo FK Partizan.

Tanggal 11 Mèi 2008, FC Porto mbiwara Bosingwa sepakat karo Chelsea FC pindhah nganggo bandrol 20.600.000 € / £ 16.3m. Dhèwèké nèken kontrak telung taun karo Chelsea lan nggabung karo klub London Lor iku sawisé Euro 2008 bareng bos tim Nasional Portugal Luiz Felipe Scolari lan kanca saknegarané Deco. Ing tanggal 16 Juli, dhèwèké resmi duwé nomer klambi 17, ijolan karo Scott Sinclair dadi nomer 16.

                                     

1. Prestasi

Porto

  • Portuguese Supercup: 2003, 2004, 2006
  • Liga Utama Portugal: 2003–04, 2005–06, 2006–07, 2007–08
  • Liga Champions UEFA: 2003-2004
  • Taça de Portugal: 2005–06

Chelsea

  • Piala FA: 2008–09, 2009–10
  • Liga Utama Inggris: 2009–10
  • Community Shield: 2009
                                     

2. Pranala njaba

  • Bosingwa fan site
  • Jose Bosingwa career stats at Soccerbase
  • Jose Bosingwa PortuGOAL.net profile
  • Profil resmi ing situs wèb Chelsea
  • Statistik lan Profil ing zerozero.pt
                                     
  • manèh sawisé 50 taun, yaiku ing taun 2005, nalika mangsa kalungguhan manajer Jose Mourinho 2004 - saiki kang olèh panjurung penuh saka sing nduwé klub, milyader