Back

ⓘ Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon




Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon
                                     

ⓘ Pangkalan Bun, Arut Kidul, Kotawaringin Kulon

Pangkalan Bun ya iku kutha krajan Kabupatèn Kotawaringin Kulon, provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Sacara administratif, Pangkalan Bun ana ing tlatah Arut Kidul.

Transportasi ing tlatah punika kapérang ada 3 jinis transportasi ya iku transportasi ingkang bisa akses ing kutha Panglana Bun, ya iku akses darat, segara uga laut. Akses darat uga bisa dilakoni déning transportasi kang bisa ngelewati dalan Trans Kalimantan. Akses laut bisa diliwati déning fasilitas pelabuhan ing Kumai kang ngelayani jurusan Semarang lan Surabaya. Papan Anggegana Iskandar bisa ndadèkaké akses transportasi udara menjadi akses udara déning kang duwé kapinginan lelungan ing Pangkalan Bun.

Cagar Budaya kang ana ing Pangkalan Bun di antarané ya iku Pura Kuning salah sijiné paninggalan Karajan Kutaringin kang ana ing tlatah Kabupatèn Kotawaringin Kulon

                                     
  • Kabupatèn Kotawaringin Kulon iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Pangkalan Bun kurang luwih