Back

ⓘ Dewi Yull




Dewi Yull
                                     

ⓘ Dewi Yull

Dewi Yull iku penyanyi lan aktris kang misuwur asalé saka Indonésia. Dewi Yull asalé saka kutha pasisir Cirebon.

                                     

1. Karir

Nalika taun 1977 Dewi Yull mèlu lomba nyanyi Penyanyi Nasional Tingkat Nasional. Ing lomba iku Dewi Yull éntuk juwara siji ing tingkat provinsi Jawa Kulon) lan éntuk juwara papat ing tingkat nasional. Dewi Yull juwara papat sawisé Hetty Koes Endang Jakarta, Melly Goeslaw/Diana Nasution Jakarta, lan Ira Puspita Jawa Wétan.

Dewi Yull uga aktif ing sinétron lan filem. Dhèwèké dadi bintang ing sinétron Losmen lan filem Kembang Kertas uga Penyesalan Seumur Hidup. Saliyané filem, Dewi Yull uga bisa nyanyi. Dewi Yull kerep dhuét karo Broery Pesolima lan dianggep pasangan panggung kang serasi.

                                     

2. Kauripan pribadi

Taun 1979 Dewi Yull tinemu Titiek Puspa karo aktor Ray Sahetapy ing filem Gadis. Sawisé iku Dewi Yull banjur nikah karo Ray. Saka dhaupe karo Ray, Dewi Yull nduwé anak kang cacahé papat. Sawisé 24 taun nikah lan yasa kulawarga, Dewi Yull lan Ray Sahetapy banjur pisahan kanthi apik ing taun 2004. Dewi Yull pisah karo Ray amarga Ray seneng karo kanca kuliyah kang biyèn kuliyah ing IKJ. Déné wong wadon kang disenengi Ray iki nduwé gelar profesor ing IKJ, jenengé ya iku Sri Respatini Kusumastuti utawa biyasa diundang Iin.

                                     

3. Album

Album kang digawé Dewi Yull.

  • Kau Dan Aku Sama
  • Juta-Juta Ada
  • Jangan Ada Dusta Di antara Kita
  • Datang Menjelang
  • Kasihku
  • Kau Bukan Dirimu
  • Kini Baru Kau Rasa
  • Rindu Yang Terlarang
                                     

4. Filmografi

Film kang digawé Dewi Yull.

  • Ayu dan Ayu 1988
  • Kiamat Sudah Dekat 2003
  • Kembang Kertas 1984
  • Penyesalan Seumur Hidup 1986
  • Nanti Kapan-Kapan Sayang 1990
  • Suami 1988
  • Gadis 1980
  • Secangkir Kopi Pahit 1985
  • Pacar Pertama 1986
  • Opera Jakarta 1985
  • Penginapan Bu Broto 1987
                                     
  • Warga Indonesia, Surabaya. Ray kawin karo Dewi Yull udhar 16 Juni 1981, kang tanpa restu uwong tuwa Dewi Yull HRM Soendaryo lan Masayu Devi Hetimawati