Back

ⓘ James K. Polk




James K. Polk
                                     

ⓘ James K. Polk

James Knox Polk ya iku Présidhèn Amérikah Sarékat kaping 11. James manggon ana ing wewengkon Tennessee. Nalika Parté Dhémokrat ngrekrut awake, Polk njabat Ketua DPR Amérikah Sarékat lan Gubernur Tennessee nganti tekan njabat dadi présidhèn. Polk wakil saka parte Dhémokrat lan nalika njabat dadi présidhèn Polk didampingi déning wakil présidhèn George M. Dallas. Polk kondhang karo usahane kanggo nyaplok Texas ing taun 1845 kang nyebabake perang mungsuh Meksiko ana ing taun 1846 – 1848. Nalika umuré 17 taun sawijining dhokter bisa mbedhah Polk kanggo njupuk batu empedu kang ana ing awake. Sawisé pembedahan, Polk séhat manèh. Sawisé awake séhat, tenaga lan ambisine uga dadi gedhé. Nalika umur 23 taun Polk ngranpungke pendidikane ing Universitas North Carolina ing Chapel Hill kanthi cum-laude, rong taun sawisé iku Polk banjur olèh ijin kanggo mbuka praktik ukum. Minangka pengacara enom, James Polk banjur mlebu ana ing babagan pulitik, lan dadi anggota parlemen praja Tennessee. Polk banjur tepung karo Andrew Jackson, présidhèn Amérika kang kaping pitu.

                                     
  • sepuluh taun katurut - turut, dadi mantri jaban rangkah sangisoré Présidhèn James K Polk lan dadi Duta Amérika kanggo Inggris sangisoré Présidhèn Franklin Pierce
  • nalika tanggal 1 Maret 1845 lan kasunyatane ngenteni putusan Présidhèn James Polk kang dinyana bakalan milih pilian kang kapindho. Nanging Présidhèn Tyler
  • Parté Whig 1848 menang Kang sawisé Winfield Scott Kang sadurungé James K Polk Présidhèn Amérikah Sarékat 4 Maret 1849 9 Juli 1850 Kang sawisé Millard
  • 14 10 John Tyler 4 April, 1841 4 Maret, 1845 Whig No party vacant 11 James K Polk 4 Maret, 1845 4 Maret, 1849 Democratic George Dallas 15 12 Zachary Taylor