Back

ⓘ Fitoaleksin




Fitoaleksin
                                     

ⓘ Fitoaleksin

Fitoaleksin ya iku senyawa anti-mikrobial kang dibiosintesis lan diakumulasiake ing tuwuhan sawisé ana infèksi saka mikroorganisme patogen utawa kapapar senyawa kimia tartamtu lan iradhiasi nganggo sinar UV. Saka sèl-sèl rusak lan nekrotik bakal ditokaké déning sawijining dat kang difusi ing jero sèl séhat ing sekitaré mula ana respon saka sèl séhat kang wujud pengeluaran fitoaleksin. Fitoaleksin bakal dadi tuwuhan nailka numpuk kang cacahé lumayan akèh kanggo nyegah ngrembakané patogen. Tuladha-tuladha fitoaleksin kang diasilake déning tuwuhan ya iku:

Pirang-pirang studi nembag ngenani potensi senyawa fitoaleksin supaya dadi panganan fungsional tumrap manungsa. Kedadeyan iki disebabake déning senyawa fitoaleksin kang duwé aktivitas antioksidan, aktivitas anti-inflamasi, lan mudunake kolesterol, lan duwé aktivitas anti-kanker mula bisa ningkatake keséhatan manungsa. Salah sawijining senyawa fitoaleksin kang dimanfaatake minangka suplemen ya iku resveratrol. Senyawa iki bisa njaga jantung lan nyegah kanker prostat sarta kanker payudhara.

                                     
  • dioawahi dadi pirang - pirang turunan ing sisih protéin. Turunane kalebu fitoaleksin kumarin, lignin, lan pirang - pirang flavonoid kaya ta antosianin. Biosintesis