Back

ⓘ Asem absisat




Asem absisat
                                     

ⓘ Asem absisat

Cithakan:Chembox Abbreviations

Asam absisat ya iku molekul seskuiterpenoid kang minangka salah sawijining hormon tuwuhan. Saliyané dihasilake kanthi alami déning tuwuhan, hormon iki uga diasilake déning alga hijau lan cendawan. Hormon iki tinemu ing taun 1963 déning Frederick Addicott. Addicott kasil anggoné ngisolasi senyawa abscisin I dan II saka tuwuhan kapuk. Senyawa abscisin II besukke diarani asem absisat, disingkat ABA. Ing wektu kang pada, rong golongan peneliti liyané kang padha-padha dibawahi Philip Wareing lan Van Steveninck uga nindakaké panaliten tumrap hormon mau.

                                     

1. Fungsi

Asam absisat duwé peran wigati ing wiwitan inisiasi dormansi wiji. Ing kaanan dorman utawa lèrèn ora ana pertumbuhan lan aktivitas fisiologis mandeg sawatawis. Prosès dormansi wiji iki wigati gasupaya wiji ora dadi taoge sadurungé wektu kang dikarepake. Hal iki mligi banget mbutuhake ing witwitan taunan lan tumbuhan dwimusim kang wijine mbutuhake cadangan panganan ing wayah rendheng utawa ing wayah katiga. Tuwuhan gasilake ABA kanggo maturasi wiji lan njaga wiji supaya dadi taoge ing wayah kang dipengeni.