Back

ⓘ Winky Wiryawan




Winky Wiryawan
                                     

ⓘ Winky Wiryawan

Winky Wiryawan kang jeneng asline, Nurayendra Irwindo aktor utawa pemeran ning Indonésia uga dikenal dadi DJ ning kutha Jakarta lan duwé jejuluk DJ Winky. Pria kang awalé dadi disc jokey kondhang mau dikenal dadi seorang aktris filem lan sinétron, wektu isih dadi DJ, dhèwèké kerep diundhang DJ Winky.

Winky Wiryawan nikah karo penyiar radio kang duwé nama Asmara Siswandari, utawa dikenal déning Kenes ing tanggal 1 Oktober taun 2004 Sawisé nglakoni masa pacaran 3.5 taun suwiné, Prosès pernikahan dilakoni ana ing Masjid At-Taqwa, Jakarta Selatan, sadurungé sempet dianaké upacara lamaran tanggal 17 Juli taun 2004.

                                     

1. Karir

Sawisé sukses dadi DJ, dhèwèké nyoba njamah ing donya iklan, wektu iku dhèwèké sempet muncul ing iklan iklan, kaya Nescafe, Ponds, lan Relaxa, awalé saka kana, dhèwèké ditawari mbintangi filem kang judhulé JELANGKUNG 2001 kang dibintangi bareng Melanie Ariyanto arahan déning sutradara Rizal Mantovani lan Jose Purnomo, Film mau sisan dadi debute ing babagan akting.

Saliyané mbintangi filem JELANGKUNG, Winky pernah main ing filem TITIK HITAM 2002 arahan sutradara Sentot Sahid, kang sak banjuré ngenalaké dhèwèké karo sutradara Rudi Soedjarwo lan prodhuser Leo Sutanto, Perkenalan iku kang banjur mbuka peluang kanggone Winky bisa mbintangi SINGA KARAWANG BEKASI 2003, MENGEJAR MATAHARI 2004, RUANG 2006, BERBAGI SUAMI 2006 lan 6:30 2006.

Film anyaré Winky jejudul BADAI PASTI BERLALU, kang dirilis Fèbruari 2007, Film mau ya iku remaké pembuatan ulang saka filem era-1970 kang wektu iku disutradarai karo Teguh Karya, ing filem mau, Winky main karo Vino G Bastian lan Slamet Rahardjo, ing filem garapan Teddy Soeriaatmadja iku, Wingky meranaké dadi Helmy, tokoh berkarakter antagonis kang tau dimainké aktor Slamet Rahardjo Djarot saka versi asliné. Winky, saiki dadi aktor kondhang ning sejumlah filem sukses kang tau dibintangi dhèwèké, dhèwèké tau intuk MTV Indonésia Movie Award ning yaun 2006 lan filem BERBAGI SUAMI kasil olih penghargaan Golden Orchid Award dadi Best Foreign Language Film ing Festival Film Hawaii, Amérikah Sarékat.

Kerep main ing layar lebar ora gawé Winky anti bermain sinétron, ing taun 2008, dhèwèké main sinétron perdanane, ELANG berperan dadi Bintang, wektu bulan Ramelan 2008 dhèwèké main ing sinétron AQSO DAN MADINA, kaya ketagihan main sinétron kejar tayang, ing taun 2009, dhèwèké balik stripping ing RAFIKA.

Taun 2006, kaping teluné penata rambut kondhang, Johnny Andrean mènèhi penghargaan ing Johnny Andrean Award, lan taun iku The Best Hair Style For Male Actrees diwenehaké marang bintang mudha, Wingky Wiryawan, penyerahan penghargaan mau ditindakaké ning Hotèl Borobudur.

                                     

2. Sinematografi

Film

Déning Winky Wiryawan:

  • 6:30-36 DETIK 2006
  • SURAT UNTUK AYAH 2007
  • GARA-GARA BOLA 2008
  • SINGA KARAWANG-BEKASI 2003
  • JELANGKUNG 2001
  • TUSUK JELANGKUNG 2003
  • PEREMPUAN PUNYA CERITA 2008
  • BADAI PASTI BERLALU 2007
  • AMERICANA 2006
  • TITIK HITAM 2002
  • BERBAGI SUAMI 2006
  • MENGEJAR MATAHARI 2004
  • SEHIDUP TAK SEMATI 2010
  • JANJI JONI 2005
  • RUANG 2006
  • DEMI DEWI 2010
  • RASA 2009
  • PASANGAN ROMANTIS 2010

Sinetron

Déning Winky Wiryawan:

  • AQSO DAN MADINA 2008
  • RAFIKA 2009
  • ELANG 2008
  • KETIKA CINTA BERTASBIH MERAIH RIDHO ILAHI 2011
                                     
  • Jajang C. Noer minangka Salma El Manik minangka Pak Haji Ali Rohim Winky Wiryawan minangka Nadine Nungki Kusumastuti minangka Indri Atiqah Hasiholan minangka