Back

ⓘ Fauzi Baadillah




Fauzi Baadillah
                                     

ⓘ Fauzi Baadillah

Fauzi Baadilla ya iku pemain filem lan sinétron, sarta model iklan lan model video klip Indonesia, Dhèwèké iku aktor nasional, kang wus mbintangi pirang-pirang sinétron lan filem layar lebar. Film-filem kang tau dibintangi dhèwèké kaya ta:

  • TENTANG DIA,
  • RINDU KAMI PADA-MU,
  • MENGEJAR MATAHARI,
  • 9 NAGA lan
  • JAKARTA UNDERCOVER.

Fauzi uga main ning sinétron DUNIA TANPA KOMA lan KEAJAIBAN CINTA. Fauzi dikenal sok meranaké peran serius. Nanging dhèwèké uga olih peran cameo ning filem komedi adhaptasi serial TV, SUAMI-SUAMI TAKUT ISTRI. Anggepané, manawa main ning filem iki dhèwèké ora bakal kekunci kanggo main peran kang serius. Dhèwèké kudu belajar ngelucu.

Dhèwèké iku pemeran Bramantyo ning sinétron DUNIA TANPA KOMA. Fauzi uga tau dadi pamandu acara televisi, kaya ta acara televisi ning program SCTV kang judhulé Nikmatnya Dunia.

Ning kauripan pribadiné, priya kang racaké diundhang karo jeneng Oji iki, dikabaraké wus nikahi kenya ayu kang jenengé Senk Lotta, Kang dingerteni, wong wadon mau iku model saka Uzbekistan. Parkawinan iku ditindakaké kanthi dhedhemitan, amarga wong tuwané Oji ora ngerestui parkawinan mau.

Oji bali manèh ning layar amba lan main ning filem karyané Ratna Sarumpaet, kang judhulé JAMILA DAN SANG PRESIDEN.Film JAMILA DAN SANG PRESIDEN dirilis ning akir April taun 2009.

Bebrayanan wong loro iki Oji lan Senk Lotta ora mlaku mulus. Lotta resmi nggugat cerai Oji nalika tanggal 23 November taun 2009 ning PA Jakarta Timur.

Persidangan perceraian Oji lan Lotta kang ora tau ditekani déning dhèwèké iki, akiré diputusaké ning tanggal 27 Januari taun 2010. Lewat Pengadilan Agama Jakarta Timur, Oji lan Lotta wus resmi cerai.

                                     

1. Filmografi

  • 9 Naga 2006
  • Mengejar Matahari 2004
  • Coklat Stroberi 2007
  • Rindu Kami Padamu 2004
  • Jamila Dan Sang Présidhèn 2009 Ninja Turtles ning taun 2009
  • Takut: Faces of Fear 2008-Segmen The List
  • Jakarta Undercover 2006
  • Tentang Dia 2005
  • Love 2008
  • Lost in Papua 2011
  • The Sexy City 2010
  • Suami-suami Takut Istri 2008
  • Perempuan Punya Cerita 2008
                                     

2. Model Video Klip

  • Diam déning Dewi Persik
  • Tak Ada lelaki Seperti Dia déning Shanty
  • Tak Gendong déning Alm Mbah Surip
  • Jalan Cahaya déning Ada Band
  • Menanti Sebuah Jawaban déning Padi Band