Back

ⓘ Robby Tumewu




Robby Tumewu
                                     

ⓘ Robby Tumewu

Robby Tumewu ya iku salah sijiné perancang busana lan juru main filem lan sinétron kang asalé saka Indonésia. Robby Tumewu dikenal dadi perancang busana kang kerep nggawé désain, corak, lan wujud kang unik lan funky.

                                     

1. Biografi

Sadurungé dikenal dadi juru main sinétron lan filem, Robby Tumewu wis dikenal dadi désainer. Wiwit cilik, Robby wis pinter nggambar lan seneng nggawé sketsa sandhangan. Saliyané iku, Robby uga seneng nyanyi lan main drama. Kamangka Robby ora nduwé katurunan seni saka kluwargané. Bapaké Robby iku pensiunan pabrik senjata Pindad kang manggon ing Bandung lan ibuné iku nyambut gawé dadi guru basa Jerman. Nalika Robby milih karir ing donyaning fashion, Robby uga ditentang karo ibuné ya iku Emmy Tumewu. Ibuné Robby kepéngin Robby duwé karir ing babagan perhotèlan amarga miturut pengalaman gajiné mesti gedhé. Robby banjur nuruti ibuné lan dhèwèké kuliyah ing jurusan perhotèlan. Sawisé kuliyah Robby tau kerja dadi trainee ing Hyaat Hotèl Ambassador nalika taun 1974. Nanging Robby isih kepéngin banget dadi désainer.

Robby bareng karo kanca-kancané nggawé kalompok kang jenengé Aranea. Kalompok iki kerep nganakaké fashion show. Robby mélu peragaan busana kang sepisanan nalika taun 1973. Nalika iku Robby nyéléngi kanggo modhal saka honore nggawé sketsa ing koran lan majalah. Sawisé mèlu peragaan busan banjur akèh kang nawani Robby Tumewu kanggo ngrembakakaké kabisané ing babagan désain busana lan modheling.

Robby dadi asisten perancang busana Henry Passage ing Bandung nalika taun 1976. Sawisé éntuk pengalaman kang cukup, Robby banjur mbukak usaha cilik-cilikan. Dhèwèké tuku bahan dhéwé, ngrancang lan jait dhéwé. Sawisé iku Robby banjur ijrah ing Jakarta kanggo ngembangaké kariré. Nalika ing Jakarta, Robby kenalan banjur dadi "murid" Prajudi. Saiki Robby wis dikenal dadi perancang busana kang sukses lan lumrahé dadi wakil Indonésia ing event lan peragaan busana ing manca nagara.

                                     
  • kang diparagani déning Tora Sudiro, Indra Birowo, Vincent, Titi Kamal, Robby Tumewu Tino Sareongalio, Cut Mini lan Emmy Lemu. Film iki digawé taun 2008
  • Setiawan Dibintangi Reza Rahadian Laura Basuki Arumi Bachsin Ira Wibowo Robby Tumewu Henidar Amroe Rasyid Karim Zainal Abidin Domba M. Assegaf Jay Wijayanto
  • Reifan Rionaldo Stockhorst Ririn Dwi Ariyanti Risty Tagor Rio Febrian Robby Tumewu Roweina Umboh Roy Marten Salwa Azis Samuel Rizal Samuel Zylgwyn Sandra
  • Nursanti Thomas Nawilis Jonathan Mulia Christian Audy Donny Alamsyah Robby Tumewu Tutie Kirana Gino Korompis Surya Saputra Happy Salma Dibabar déning Sinemart
  • Pitaloka Ibu Ikal Jajang C Noer Bojo Pak Hasan Alex Komang Bapaké Lintang Robby Tumewu Bapaké A Ling Tora Sudiro Pak Mahmud Lukman Sardi Ikal diwasa Ario Bayu