Back

ⓘ Politèknik Negri Semarang




Politèknik Negri Semarang
                                     

ⓘ Politèknik Negri Semarang

Politeknik Negeri Semarang,yaiku parguruan dhuwur nagari kang dumunung ana ing tlatah kutha Semarang, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.

                                     

1. Sajarah

Wiwit anané politeknik bisa dipreksani saka sajarahé. Politeknik kapisanan dumadeg ing ITB kerjabereng karo Departemen Pakerjaan Umum DPU ing taun 1972 kanthi jeneng liya yaiku Lembaga Politeknik Pakerjaan Umum-ITB LPPU-ITB, kanggo ngatasi kabutuhan tenaga makarya lan duwé ketrampilan kang ndhuwur lan bisa ngatasi kasenjangan antarné lulusan Universitas untuk mengatasi kebutuhan tenaga makarya teknis berketerampilan tinggi yang mampu menjembatani kesenjangan antara lulusan Universitas/Institut kanthi Sekolah Menengah Teknologi.

                                     

1.1. Sajarah Sistem Pendhidhikan

Politeknik Negeri Semarang duwé sistem pendhidhikan mirunggan antarané:

  • Praktek laboratorium lan bengkel;
  • Kuliyah klasikal wujud panyampain konsèp-konsèp;
  • Kuliah Kerja Lapangan KKL lan Praktek Kerja Lapangan PKL;
  • Diskusi, sesorah lan latihan-latihan;
  • Sistem kelas kanthi gunggung cacah mahasiswa 24 sakelas.
                                     

1.2. Sajarah Ciri Pendhidhikan

  • Pangintegrasian téyori lan prosès kang nyata.
  • Vokasi;
  • Pengaitan konsèp dhasar déning kasus nyata;
  • Kamampuan panalaran lan keterampilan ing babagan masalah praktis;
                                     

2. Jurusan lan Program Studi D3 Ahli Madya

Politeknik Negeri Semarang kang duwé 5 lima jurusan yaiku:

1. Jurusan Teknik Sipil

  • Program Studi Teknik Konstruksi Sipil
  • Program Studi Teknik Konstruksi Gedung

2. Jurusan Teknik Mesin

  • Program Studi Teknik Konversi Energi
  • Program Studi Teknik Mesin

3. Jurusan Teknik Elekro

  • Program Studi Teknik Elektronika
  • Konsentrasi Teknik Jaringan Komputer
  • Program Studi Teknik Listrik
  • Program Studi Teknik Telekomunikasi
  • Konsentrasi Teknik Telekomunikasi
  • kepala jursuan tèhnik elektro
  • Program Studi Informasi & Komunikasi
  • 1998-2000 alm,ir.dimas adi nugroho.

4. Jurusan Akuntansi

  • Program Studi Keuangan & Perbankan
  • Program Studi Akuntansi
                                     

3. Jurusan lan Program Studi D4 Sarjana Sains Terapan

Politeknik Negeri Semarang saat ini memiliki 2 dua jurusan yang membuka jenjang D4 yaiku:

1. Jurusan Teknik Elektro

  • Program Studi D4 Teknik Jaringan Radio dan Komputer

2. Jurusan Akuntansi

  • Program Studi D4 Perbankan Syariah
  • Program Studi D4 Komputerisasi Akuntansi

3. Jurusan Teknik Sipil

  • Program Studi D4 Perbaikan lan Perawatan Gedung
  • Program Studi D4 Jalan lan Kreteg
                                     
  • Negeri Semarang Semarang Universitas Jenderal Soedirman, Purwokerto Universitas Sebelas Maret, Surakarta Politèknik Negri Semarang Semarang Sekolah