Back

ⓘ Iwa Koesoemasoemantri




Iwa Koesoemasoemantri
                                     

ⓘ Iwa Koesoemasoemantri

Iwa Koesoemasoemantri utwa Iwa Kusumasumantri, iku pulitikus, ahli hukum, lan mantri nalika jaman pamaréntahan Soekarno di Indonésia.

Taun 1922 Kusumasumantri kuliyah hukum ing Walanda. Dhèwèké dadi anggota lan uga dadi ketuwa organisasi Indonesische Vereniging kang bakalan dadi Perhimpunan Indonésia.

Taun 1927 dhèwèké bali menyang Indonésia lan mbukak kantor pengacara ing Medan. Ing kana, dhèwèké nerbitake ariwarta Matahari Indonésia lan asring ngemuat tulisan kang isiné ngritik nentang Walanda. Amarga iku, Kusumasumantri diungsike menyang Banda banjur menyang Makassar.

                                     
  • Universitas Padjadajaran duwé loro kampus utama, ya iku Kampus Iwa Koesoemasoemantri ing Dipati Ukur, Bandung lan Kampus Jatinangor, Kabupatèn Sumedang