Back

ⓘ Meriam Bellina




Meriam Bellina
                                     

ⓘ Meriam Bellina

Meriam Bellina. Meriam Bellina ya iku salah sawijiné aktris Indonésia kang duwé akèh kabisan. Meriam Bellina iku anak saka Maria Theresia lan G.H. Bamboe. Sadurungé dadi artis, Meriam Bellina duwé kepenginan dadi pramugari Garuda Indonésia, nanging Meriam Bellina metu saka SMAK Dago Bandung lan dadi gadis sampul ing majalah Gadis. Meriam Bellina duwé katurunan Barat, ya iku Walanda lan Jerman. Sawisé manggon ing nagari Kanada, Meriam bisa basa Inggris kanthilancar lan duwé kasenengan maca novèl.Logat Indone kalebu "r" kang diunékaké nganggo swara garau uniné désah kaya wong pilek. Film kang sepisanan dibintangi Meriam Bellina ya iku filem kang judhulé Perawan-Perawan. Film iki dibintangi Meriam Bellina nalika dhèwèké isih remaja. Sawisé éntuk Piala Citra nalika taun 1984 ing kategori Ingkang maragani utama Wanita paling apik ing filem Cinta di Balik Noda kariré wiwit misuwur ing filem Catatan si Boy. Nominasi FFI taun 1984 lumayan abot awit ing saliyané Meriam Bellina kang dadi nominasi ya iku Christine Hakim, Yenny Rahman, Zoraya Perucha, dan Lidya Kandau. Sanajan duwé bakat dadi aktris drama, nanging pungkasane "Si Mer" luwih aktif main ing sinétron kang témané komedi. Meriam Bellina éntuk piala citra manèh lumantar filem kang judhulé Taksi ing taun 1990.

Meriam Bellina uga nduwé album. Albume kaya ta Simfoni Rindu, Untuk Sebuah Nama, lan Belajar Menyanyi. Déné lagu-lagu kang dadi andalané ya iku lagu kang judhulé Begitu Indah lagu iki tau disensor nalika jamn pamaréntahan Soeharto amarga liriké kang pesimis, Kerinduan lan khususé lagu-lagu karangan Pance F. Pondaag. Meriam Bellina wis nikah lan cerai kaping pindho karo prodhuser filem. Rainé kang Indo blasteran Makassar-Jawa-Jerman-Sunda-Walanda narik kawigatén salah sijiné penulis Walanda kang jenengé Ivan Wolffers, kang nggambaraké rasa éram lan obsesiné ing novèl Liefste, mijn liefste 1992 Sayang, oh sayangku. Novèl iki laris lan bisa kadol punjul 10.000 buku.

                                     
  • déning Meriam Bellina Kulihat Cinta di Matanya 1985 diepranake déning Meriam Bellina Ketika Mangsa Semi Tiba 1986 diperanake déning Meriam Bellina Selamat
  • Fernandez, Aming, Ringgo Agus Rahman, Deddy Mahendra Desta, Jaja Mihardja, Meriam Bellina Ira Wibowo, Marissa Nasution, Hengky Solaiman, dan Ruhut Sitompul.
  • Rocky - Christian Sugiono Iteung - Rianti Cartwright Abah - Didi Petet Ambu - Meriam Bellina Ustad Soleh - Slamet Rahardjo Pesantren prasaja As - Salam pamarsanipun
  • paling misuwur ya iku Catatan Si Boyai artis - srtis kang misuwur kaya ta Meriam Bellina Paramitha Rusady, Nurul Arifin, lan Didi Petet. Saliyané filem Catatan
  • filem iki, Bella akting bareng karo Onky Alexander, Didi Petet lan Meriam Bellina Film kang tau dibintangi Bella kaya ta filem kang judhulé Pertemuan
  • Benggala. Nalika iku, Adjie Pangestu main karo lawan mainé kang jenengé Meriam Bellina Sinetron liyané kang uga dibintangi Adjie Pangestu ya iku sinétron
  • éntuk bebungah Piala Vadia Festival Film Indonesia kang diwènèhi déning Meriam Bellina Marcella Zalianti kanthi filem kang irah - irahané Kapan Kita Pacaran
  • Piala Citra kang sepisanan ing filem kang dibintangi Mathias Muchus lan Meriam Bellina kang judhulé Selamat Tinggal, Jeanette 1987 Ing filem iki Ira dadi