Back

ⓘ Jonathan Swift




Jonathan Swift
                                     

ⓘ Jonathan Swift

Jonathan Swift iku sawijining pengarang klasik saka Nagara Irlandia kang seneng ing bab pulitik lan Agama. Nalika pisanan karangan-karangané isiné pandangan pulitik bébas ing jamané. Nanging, dhèwèké banjur dadi anggota aliran konservatif. Jonathan uga duwé akèh musuh pulitik. Pepinginané supaya bisa dadi pejabat dhuwur ing pamrintahan ora kasil.

Amarga dhèwèké akèh anggoné nyengkuyung perjuwangan bangsa Irlandia saka tulisan-tulisané kang mungsuhi kabijakan pulitik lan perdagangan bangsa Inggris, mula Jonathan didadèkaké pahlawan nasional ing Irlandia. Para pengeritik duwé penemu amarga ngalami kekecewaan, Jonathan dadi wong kang gampang nesu lan bingungan. Nanging ana uga kang nganggep Dhèwèké dadi wong kang idealis, berjuang kanggo kemerdekaan lan keadilan kanggo wong akèh.

Swift biyèn sekolah ana ing Kilkenny Grammar School 1674-82, Trinity College ing Dublin 1682-89, lan nampa gelar B.A. ing taun 1686 lan M.A. ing taun 1692.

Karyané kang misuwur ya iku Gullivers Travels, A Modest Proposal, A Journal to Stella, The Drapiers Letters, The Battle of the Books, lan A Tale of a Tub.

                                     
  • Dhaptar sastrawan - sastrawan asing kang nulis kisah kisah klasik misuwur. Daniel Defoe Jonathan Swift Herman Melville Mark Twain Robert Louis Stevenson
  • Dublin Iki diarani sajian kasenengan para panulis Seán O Casey lan Jonathan Swift lan katon ing sawetara referensi menyang Dublin, kalebu karya James
  • Elizabeth Swados 1951  2016 James Swearingen kelahiran 1947 Richard Swift 1927  2003 Louise Talma 1906  1996 David Tamkin 1906  1975 Jerod
  • Mother Earl Lovelace Salt Lawrence Norfolk The Pope s Rhinoceros Graham Swift Last Orders Guy Vanderhaeghe The Inggrisman s Boy 1999 Cithakan: Sortname