Back

ⓘ Noh Alam Shah




Noh Alam Shah
                                     

ⓘ Noh Alam Shah

Noh Alam Shah inggih punika juru main bal-balan saking nagari Singapura ingkang sapunika ndhèrèk klub bal-balan saking Indonesia, Arema Indonesia salah satunggalipun klub aggota Liga Super Indonesia. Alam Shah ugi kalebet anggota tim nasional bal-balan Singapura. Alam Shah naté dados Pemain Terbaik ASEAN Football Championship 2007 lan top skor ASEAN Football Championship 2007.

                                     

1. Karier

Saderengipun dados juru main bal-balan, Alam Shah naté kaserat dados satunggalipun juru main tim nasional takraw U-12 Singapura. Nanging ing umur 14 taun Alam Shah mratelakaken mandheg saking karier sepak takraw lan nyobi dados juru main bal-balan. Ngantos wonten ing satunggalipun dinten wonten pemandhu bakat ingkang nglebetaken Alam Shah dhateng tim, nalika umuripun 16 taun, boten gumun manawi Alam Shah asring nendhang salto kados juru main sepak takraw. Taun 1997 Alam Shah ndhèrèk klub Sembawang Rangers ngantos senior, lajeng ijrah dhateng Singapore Armed Force FC SAFFC lajeng wangsul malih dhateng klub Semawang Rangers. Taun 2003 Alam Shah ndhèrèk klub Tampines Rovers, lan mbiyantu klub kasebat menangaken gelar liga ngantos ping kalih taun terus-terusan taun 2004 lan 2005. Taun 2007 Alam Shah kaserat minangka juru main ingkang pisanan ingkang damel gol cacah 100 kanggé klubipun sasampunipun damel gol nalika mungsuh Liaoning Guangyuan. Keprigelan Alam Shah naté damel piyambakipun ndhèrèk seleksi mlebet klub Notts County, Inggris, lan Skonto Riga, Latvia, nanging kekalihipun gagal amargi masalah izin kerja.

                                     
  • Kurniawan Suroso Sutaji Talouhu A Musafry Rahmat Affandi Esteban Guillén Noh Alam Shah Ahmad Bustomi Pierre Njanka Marcio Souza da Silva Juan Revi Muhammad
  • Worrawoot Srimaka 5 2002 Bambang Pamungkas 8 2004 Ilham Jaya Kesuma 7 2007 Mohd Noh Alam Shah 10 2008 Budi Sudarsono Agu Casmir Teerasil Dangda 4 2010