Back

ⓘ Ilsyah Ryan Reza




Ilsyah Ryan Reza
                                     

ⓘ Ilsyah Ryan Reza

Ilsyah Ryan Reza lair ing Poso,Sulawesi Tengah, 11 Maret 1977; umur 44 taun, wis seneng musik wiwit cilik. Waktu iku, priya kelahiran Poso 11 Maret 1977 iki duwé niyat dadi vokalis. Tanapi, niatan mau ora bisa terwujud, Pasalé,bapak lan ibuné ora pengen Reza dolanan. wong tuwané pengen Reza serius sekolah lan bisa lulus ning wektuné.

banjur ing taun 1993 reza wiwit bandel, wektu masuk SMA, dhèwèké wiwit nekad main band. Kebeneran, wektu iku Reza sekeluarga pindah ke Palu, Bareng kanca-kanca anyaré, reza mbentuk band bernama Crue 21. kang Mainaké lagu-lagu God Bless, Reza kebagian dadi vokalis, Crue iku singkatan saka Cerita Remaja Untuk Esok, Angka 21 di gawé karena sepakat ngeband tekan umur 21.

Gara-gara drummer metu, Reza dadi sok kebagian tugas nyanyi karo ngedrum, ya iku Tino, sahabaté, kang ngajarin Reza mainké beduk Inggris iku. nyatané, dhèwèké ketagihan dadi drummer, Tahun 1996, Reza lunga ing Bandung. ing wektu iku, tujuané kanggo nuntut ngèlmu lan ngeraih gelar sarjana. Soale, dhèwèké ora gelem ngecewaké wong tuané.

tekan Bandung, reza berubah pikiran.dhèwèké ngedrum manèh ing sawijining band jejeneng D’Are kang mainké musik hardcore. Kebiasaan ngebandné katerusan. banjur gabung karo band all around jejudul Black Forest kang dadi home band ing Klab Pista, Kafe O’ Hara lan Fame. Terakir, reza gabung ing Peterpan bandsakwise Ari drummer asliné, metu lan kerja.

Bareng Peterpan, Reza wiwit katon kesuksesané. Awalé, mung dadi sijining band kang dikenal ing berbagai kafe ing Bandung. banjur dadi band pendatang baru kang dikenal liwat singel Mimpi Yang Sempurna. kang bisa ngedol jutanan kopiané.

                                     

1.1. Diskografi Bebarengan Karo Peterpan Band PENGHARGAAN bebarengan karo Peterpan band

  • Grup pop terbaik melalui lagu" Ada Apa Denganmu” AMI Awards 2005 – November 2005
  • Album Pop Group Ngetop SCTV Music Award – Mèi 2005
  • Penjualan Album Terbaik Sepanjang Tahun, MTV Music Award – September 2005
  • Karya produksi terbaik Bintang di Surga AMI Awards 2005 – November 2005
  • Best Favorite – Artis Indonesia MTV Asia Award – April 2006
  • Lagu pop terbaik" Ada Apa Denganmu” AMI Awards 2005 – November 2005
  • Album Terbaik Bintang di Surga AMI Awards 2005 – November 2005
  • Album Pop Group Ngetop SCTV Music Award – Mèi 2006 chordpoprock
  • Rookie of the Year 2002 versi Majalah Hai
  • Group Pendatang Baru Terngetop SCTV Music Award 2004
  • Anugerah Carta Era – Lagu Rock Pilihan & Carta Terbaik 2005
  • Triple Platinum Album Taman Langit 2004
  • Band Pop alternatif terbaik melalui lagu" Kukatakan Dengan Indah” AMI Awards 2005 – November 2005
  • Best Favorite – Artis Indonesia MTV Asia Award – Fèbruari 2005
  • Lagu Paling Ngetop, SCTV Music Award – Mèi 2005
  • Band Paling Ngetop di SCTV Award – Agustus 2005
  • Rekor MURI – Konser 6 Kota 24 Jam – 18 Juli 2004
  • Grafis désain album terbaik Bintang di Surga AMI Awards 2005 – November 2005
                                     
  • paling anyar saka Nazril Irham Ariel Mohammad Kautsar Hikmat lan Ilsyah Ryan Reza Lahir ing Cianjur, Jawa Barat, 30 Dhésèmber 1976, Lukman ketemu Peterpan
  • Andika Naliputra Wirahardja Andika Mohammad Kautsar Hikmat Uki Ilsyah Ryan Reza Reza Loekman Hakim, lan Indra Suhendra. Ora namung ing donya musik
  • Irham alias Ariel vokal Mohammad Kautsar Hikmat alias Uki gitar Ilsyah Ryan Reza drum Loekman Hakim gitar Andika Naliputra Wirahardja keyboard