Back

ⓘ Basa ing Tanzania




                                               

Panganan pinggir dalan

Panganan ing dalan yaiku panganan utawa omben sing kasedhiya ana sing didol dening penjaja, utawa vendor, ing dalan utawa papan umum liyane, kayata ing pasar utawa pameran. Iki asring didol saka kios panganan sing bisa digawa portebel, kranjang panganan, utawa truk panganan lan bisa didhahar langsung. Sawetara panganan jalanan kalebu regional, nanging akeh sing nyebar ngluwihi wilayah asale. Umume panganan jalanan diklasifikasikake minangka panganan driji lan panganan cepet, lan luwih murah tinimbang panganan ing restoran. Jinis panganan jalanan beda-beda ing antarane wilayah lan budaya in ...

                                               

Wora-wari gantung

Wora-wari gantung ya iku spésiès wora-wari kang asalé saka laladan tropis Afrika wétan, mligi ing Kenya, Tanzania lan Mozambik.

                                               

Vinson Massif

Vinson Massif iku gunung sing paling dhuwur ing Antartika, mujur sadawaning Sentinel Range ing pagunungan Ellsworth Mountains, sing madeg ing sadhuwuring Ronne Ice Shelf cedhak punjeé Ujung Antartika. Gunung iki dumunung watara 1.200 km saka Kutub Kidul lan dawané watara Cithakan:Km to mi lan ambané Cithakan:Km to mi. Kanthi èlevasi 4.892 metres titik sing paling dhuwur ya iku Mount Vinson.

                                     

ⓘ Basa ing Tanzania

  • Persatuan Républik Tanzania basa Swahili: Jamhuri ya Muungano wa Tanzania iku sawijiné nagara ing pérangan wétan Afrika, yaiku ing pasisir wétan. Nagara
  • karo Tanzania Basa Swahili dipigunakaké déning watara 10.000.000 jiwa minangka basa utama. Panggunaan basa Swahili sumebar ana ing 1.500 km ing sadawaning
  • nagara cilik sing ana ing Afrika Tengah. Burundi ing sisih kulon watesan karo Kongo - Kinshasa, sisih lor karo Rwanda, sisih wétan lan kidul karo Tanzania
  • Républik Mozambik iku nagara ing Afrika pérangan kidul kang wewatesan karo Afrika Kidul, Swaziland, Tanzania Malawi, Zambia lan Zimbabwe. Mozambik minangka
  • sajeroning basa Inggris lan basa Indonésia: Kenya iku nagara ing Afrika Wétan kang wewatesan karo Etiopia ing lor, Somalia ing wétan, Tanzania ing kidul
  • Basa Arab اللغة العربية al - lughah al - Arabīyyah iku basa saka kulawarga basa Semitik sing saiki dipituturaké ing Wétan Tengah lan Afrika Lor nanging
  • kalebu wilayah negara Tanzania artikel1 artikel2 artikel3 Kendall, David 2014 Zanzibar nationalanthems.info. Dibukak ing 29 Jan 2015. Zanzibar
  • Kilimanjaro basa Swahili: kilima, gunung njaro, sumunar utawa biyèn diarani Kaiser - Wilhelm - Spitze iku gunung ing lor - wétan Tanzania Gunung iki gunung
  • kakurung dharatan ing Afrika pérangan kidul. Malawi wewatesan karo Tanzania ing sisih lor, Zambia ing kulon - lor, lan Mozambik ing sisih wétan, kidul
  • iku nagara ing Afrika pérangan tengah kang mawatesan karo Républik Dhemokratik Kongo, Uganda, Burundi lan Tanzania Genosidha Rwanda ing taun 1994 ngasilaké