Back

ⓘ Gendéra Malaysia




Gendéra Malaysia
                                     

ⓘ Gendéra Malaysia

Jalur Gemilang ya iku sesebutan dhumateng gendéra nasioanl Malaysia. Gendéra Malaysiandhuweni corak 14 garis abang lan putih kanthi amba kang padha, awalé kanthi garis abang ing sabelah ngisor kang sinebutan nglambangaké cacahé anggota ing pasekutuan 13 nagara ing pérangan plus Karajan Pasekutuan.

                                     

1. Maknané

Jalur Gemilang angadahi aneka warna corak utawa karakter ya iku 14 garis jalurabang lan putih melintang kanthi omba kang padha, ing sajeroning ngadahi 13 nglambangaké cacahé nagara pérangan utawa pasekutuan, ya iku Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Pulo Pinang, Perak, Perlis, Sabah, Sarawak, Selangor lan Terengganu

                                     
  • Indonésia. Gendéra Amérikah Sarékat. Gendéra Abkhazia. Gendéra Kuba. Gendéra Puerto Riko. Gendéra Yunani. Gendéra Liberia. Gendéra Malaysia Gendéra Papua
  • Malaysia punika satunggalipun nagari ingkang dumunung ing Asia Kidul Wétan, dipunjumenengaken ing taun 1963. Malaysia gadhah padunung saking manéka warni
  • untuk raja - raja. Iki bisa didhelok ing panji - panji karajan Malaysia Thailand lan gendéra présidhèn Indonesia. Bendera dan lambang negara dari situs pemerintahan
  • lair ing Pasar Padang, Bengkulu, 5 Fèbruari 1923  pati ing Kuala Lumpur, Malaysia 14 Mèi 1980 ing umur 57 taun yaiku garwané mantan Présidhèn Soekarno
  • Lumpur yaiku kutha krajan nagara Malaysia kang uga minangka salah siji saka telu Wewengkon pasekuthon ing Malaysia Jeneng resminé yaiku Wewengkon Pasekuthon
  • سلاڠور minangka salah sawijining saka telulas negara bagean sing ana ing Malaysia Ibukutha Selangor yaiku Shah Alam lan dadi kutha pertama ing negara kasebut
  • Malaysia kang kapengkar saka pulo Pulo Pinang kanthi jembar 293 km², lan Seberang Perai kang ana ing tlatah pinggir pasisir kulon Ujung Malaysia kanthi
  • Anggeganaya Bersejarah, 1989, minangka salah satunggal nagari provinsi ing Malaysia Nalika taun 2008 Melaka lan George Town, dipunlebetaken UNESCO minangka
  • Kutha Kinabalu ya iku kutha krajan praja Sabah, Malaysia Panggone ana ing Keresidenan Pasisir Kulon Sabah, wujud punjer dagang, lan indhustri kang utama
  • Pedalaman kang lumrahé panggonane suku Tidung lan tangga nagara yaiku Malaysia Kabupatèn mau uga duwé Papan Anggegana domestik yaiku papan anggegana
  • Asia Kidul - Wétan kang wewatesan kaliyan Laos lan Kamboja ing sisih wétan, Malaysia lan Lempongan Siam ing sisih kidul, lan Myanmar lan Laut Andaman ing sisih
  • kidulipun Sumatra Lèr, kidul kilènipun Acèh, lan ugi Negeri Sembilan ing Malaysia Saben dintenipun, tiyang Minangkabo utawi tiyang Minangkabo asring sinebat