Back

ⓘ Xingyiquan




Xingyiquan
                                     

ⓘ Xingyiquan

Xingyiquan ya iku ngèlmu béla dhiri Tiongkok kang nggabungaké filosofi Wu Xing menyang sajeroning jurus-jurusé. Xingyi ya iku ngèlmu bela diri kang tuwa dhéwé ing antarané telung ngèlmu bela diri neijia. Ing jaman biyèn Xingyiquan uga sinebut Xin Yi Liu He Quan Enem Keharmonian Ati lan Pikiran). Duweni rolas obahan kang asalé saka kéwan, naga, macan, kethèk, jaran, baya, pitik jago, manuk garudha, manuk swallow, manuk rajawali, bruang lan roc.

Pambentuke jurus iki duwé ikatan karo Jendral Yue Fei1103-1141 sanajan ora ana data tertulis ngenani babagan iki. Déné pengembangane ditindakake déning Ji Long Feng, sawijining petarung saka Dinasti Ming kang bisa nggunakaké tombak kanthi apik.