Back

ⓘ Gendéra Britania Raya




Gendéra Britania Raya
                                     

ⓘ Gendéra Britania Raya

Britania Raya migunakaké gendéra nasional Royal Banner kang lumrahé misuwur kanggo Union Flag utawa Union Jack. Desain kang paling misuwur lan paling anyar ya iku Union Flag kang asalé saka persatuan Irlandia lan Britania Raya ing taun 1801. Wujud lan proporsi kang bener lan sah ya iku nganggo perbandingan 1:2. Semanauga, wujud anyar kang digunakaké kanthi resmi Pasukan Britania Raya kang diowah dadi 3:5.

                                     

1. Sajarah

Kaanan kang paling anyar,lan Nomenklatur Union Flag, uga pagunané saliyané kaya ta kanggo bendéra ing nagara Britania Raya Tuladha, ing Australia, dibiwara lan diwajibake kanthi lengkap ing sangisoré artikel Union Jack.

Ladang biru kanthi salib abang Saint George santo palindung Inggris kang diwènèhi pinggit ing warna putih kang dilapisake ing dhuwur salib abang awujud Saint Patrick santo palindung Irlandia, kang dilapisake ing ndhuwur putih Saint Andrew santo palindung Sekotlan; bisa dikena uga kanggo sesebutan Union Flag, déning kang umum lan misuwur mau Union Jack; désain lan wernané khususon Blue Ensigndidadèkaké dhasar kanggo cacahé gendéra liya kang kagolong anggota utawa kulawarga Commonwealth of Nationslan nagara pérangan utawa provinsi konstituenné, seperti teritori seberang segara Inggris.

                                     

2. Uga delengen

  • Pratélan gendéra Britania Raya,antarané
  • Lambang Britania Raya
  • Union Jack
Gendéra Wales, Pulo Man, Irlandia Lor, Jersey, Britania Raya, Guernsey, Inggris, Gibraltar, Sekotlan.
                                     
  • Gendéra kang digawé déning panjenengané Theodosia Okoh nganti saka Gendéra Britania Raya sawisé mangsa kamardhikan ing taun 1957. Werna - warna kang digunakaké
  • Gendéra Grenada disarujuki ing mangsa kamardhikan kang dimenangake ing Britania Raya ing tanggal 7 Fèbruari 1974. Kaenam bintang kang ana ing garis kanthi
  • ahli gendéra Amérika semanauga ora nganggo fimbriasi ireng utawa putih, kang ditambahake ing Perguruan Tinggi Senjata ing tlatah Britania Raya Wernané
  • Gendéra Brunei misuwr dikenalake wiwit tanggal 29 September 1959 ing mangsa Brunei tumuju protektorat Britania Raya lan dikukuhaké titiwanci Brunei nguntap
  • cagak gendéra sing nengeri anané wong mati Ing Tanah Jawi, biasané nganggo gendera abang Ing pirang - pirang nagara, contoné Britania Raya gendéra karajan
  • punika siji klub bal - balan Inggris ingkang bèrmarkas ing Portsmouth, Britania Raya Klub punika mainakèn pèrtandingan kandangipun ing Fratton Park ingkang
  • Karajan Manunggal utawa pepaké Karajan Manunggal Britania Agung lan Irlandia Lor Inggris: United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland iku nagara
  • Kanggo nagara Britania Raya kang uga kerep diarani Inggris, delengen Britania Raya Inggris Basa Inggris: England iku praja gedhé dhéwé lan paling padhet
  • Wales basa Wales: Cymru iku siji praja Britania Raya utawa ing basa Inggris diarani home nation. Sing ndunungi kira - kira ana 3 yuta jiwa miturut sènsus
  • Amérikah Sarékat, Kanada, Australia, lan Britania Raya sanajan akèh nagara liya ngirimaké bala ing sangisoré gendéra PBB. Sakuthu Koréa Lor, kaya déné Républik