Back

ⓘ Gendéra Bosnia lan Herzegovina




Gendéra Bosnia lan Herzegovina
                                     

ⓘ Gendéra Bosnia lan Herzegovina

Gendéra Bosnia lan Herzegovina duwé warna latar biru kanthi wujud segitelu padhasisi warna kuningkang ngadep ing tengen ngisor ya iku ing pérangan tengah gendéra.Garis miring kang ana ing segitelu mau katat pitu bintang segilima warna putih kang wujudé pepak lan cacahé 2 bintang segilima putih separo. Pucuk segitiga kang cacahé telu nglambangaké telu ètnis pandhudhuk utawa Bosnia: Bosnia, Kroasia, lan Serbia. Bintang putih nglambangaké nagara Éropah, kang cacahé ora kaitung utawa ora ana watesé, digambarake kanthi wujud bintang-bintang kang ana sinambungé sak ndhuwur lan saka ngisor. Werna latar biru dimisuwurake karo gendéra Uni Éropah. Werna-wérna mau uga kagolong déning warna tradisioanal ing nagara Bosnia.

                                     
  • nagara Bosnia - Herzegovina siji èntitas liyané ya iku Republika Srpska Kaloroné diwatesi déning garis wates antar èntitas. Pédherasi Bosni lan Hércégowina
  • Zenica - Doboj Kanton Podrinje Bosnia Kanton Bosnia Tengah Kanton Herzegovina - Neretva Kanton Herzegovina Barat Kanton Sarayewo Kanton Bosnia Barat Artikel utama:
  • Sarajevo yaiku kutha krajan Bosnia - Herzegovina Kutha iki duwé sajarah kang dawa lan émané uga sajarah kang gupak getih. Ana ing taun 1914, ing kutha iki
  • iku kutha lan kuthamadya ing sisih kidul - wétan Bosnia lan Herzegovina sajeroning entitas Républik Srpska. Kutha iki ing sawétané Herzegovina cerak wewatesan
  • Éropah Kulon ketemu karo Kali Sava kang mili saka kulon, kang ngliwati Bosnia Herzegovina Mayoritas kang ndunungi yaiku bangsa Serbia kang agamané Kristen
  • cilik adhep - adhepan karo pucuk Dinaric ing sebrangé pasisir ing Bosnia - Herzegovina Serbiya duwé 5 taman nasional: Fruška Gora 250 km² Kopaonik 120 km²
  • asal saka Bosnia - Herzegovina lan 11.7 saka Serbia Tengah. Miturut sensus resmi pungkasan taun 2002, sing ndunungi kutha 216, 583 jiwa lan 299, 294 jiwa