Back

ⓘ Gendéra Bonaire




Gendéra Bonaire
                                     

ⓘ Gendéra Bonaire

Gendéra Bonaire duwé segitelu biru kang gedeh ing pucuk tengen ngisor lan segitelu kuning cilik ing pucuk kiwa ndhuwur. Kaloroné segitelu dipisahake déning garis putih, ing sajeroning ana kompas warna ireng lan bintang berujung enem. Segittelu biru lan kuning nandhakaké segara lan srengéngé sauntara garis putih nandhakaké langit. Werna abang, putih, lan biru uga nampilake katresnanan Bonaire ing Karajan Walanda. Kompas ireng nglambangaké pendhudhuk Bonaire kang asal-usulé saka papat panjuru donya.Bintang kang ana pucuké kanthi cacah enem kanthi pralambang enem pulo ing Antillen Walanda ya iku: Sint Maarten, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao, lan Bonaire.

Ahli gendéra Whitney Smith uga ndhèrèk ngerancang lan disain gendéra.

                                     
  • 1986 - Saiki Gendéra Walanda Gendéra Aruba Gendéra Bonaire Gendéra Curaçao Gendéra Saba Gendéra Sint Eustatius Gendéra Sint Maarten Cithakan: Gendéra - Gendéra Nèderlan
  • ana kidul, 27 km ing pinggir lor pasisir Venezuela. Bebarengan déning Bonaire lan Curaçao, Aruba awujud salah sijiné kulawarga pulo kang misuwur déning
  • Aruba, Curaçao, Sint Maarten lan gemeente kusus Saba, Sint Eustatius lan Bonaire Tembung Walanda sajeroning basa Jawa dijupuk saka basa Portugis, Holanda