Back

ⓘ Gendéra Papua Kulon




Gendéra Papua Kulon
                                     

ⓘ Gendéra Papua Kulon

Gendéra Papua Kulon utawa Bintang Kejora digunakaké ing tlatah Nieuw Guinea Walanda wiwit tanggal 1 Dhésèmber 1961 nganti tanggal 1 Oktober 1962 lan kaanan tlatah Papua kulon ana ing pangawasan pamaréntah United Nations Temporary Executive Authority.

Banjur, gendéra Papua Kulan biyasa digunakaké déning pandukung Organisasi Papua Mardhika. Lan Pangibaran gendéra papua kulon dilarang ing pamaréntah Indonésia.

                                     

1. Pranala njaba

  • West Papua Information Kit - repository of reports and historical records
  • Richard Chauvel, Centre of Southeast Asian Studies Working Papers - Working Paper 121: Essays on West Papua, Vol. 2
  • Peter D. King, West Papua & Indonésia Since Suharto: Independence, Autonomy, or Chaos ISBN 0-86840-676-7, p. 31-32
  • West Papuan information and action site - Koteka net
                                     
  • separatis Papua Kulon Bintang Kejora Gendéra obahan separatis Papua Kulon Bintang Kejora Gendéra obahan separatis Maluku Kidul Gendéra obahan separatis
  • wewaresan karo Provinsi Papua Indonésia ing sisih kulon lan Australia di sisih kidul. Pratélan tokoh Papua Niu Guinéa Pratélan nagara - nagara di donya Pratélan
  • Amboina lan Batavia, lan pungkasanipun kabèh kapuloan kalebu Timor lan Papua Kulon ing kaping diselani déning kakuwasan Portugis, Prancis lan Inggris
  • kapuloan ing Samudra Pasifik pérangan kidul kang dumunung ing sisih wétané Papua Nugini lan minangka péranganing Persemakmuran. Nagara iki dumadi saka 992
  • sekolah - sekolah tinamtu migunakaké sragam putih - putih kanggo upacara gendéra Upacara gendéra ditindakaké saben dina Senin ésuk sadurungé diwiwiti wulangan.
  • Provinsi Manus ya iku provinsi paling cilik ing Papua Nugini kang tanahe ambané 2.100 km², nanging kanthi punjul 220.000 km² banyu. Kutha krajan provinsi
  • 880 jiwa. Padunung Timor Wétan wujud campuran antara bebrayan Melayu lan Papua Mayoritas kang ndunungi Timor Wétan nganut agama Katulik 90 banjur