Back

ⓘ Gendéra Chili




Gendéra Chili
                                     

ⓘ Gendéra Chili

Gendéra Chili iku migunakaké pamaduan dwiwerna horisontal putih lan awang kanthi wangu pesagi wera biru ing pérangan kiwa ndhuwur, banjur kaanan gendéra ing tengah-tengah kang ana wangun pesagi mau uga ana wujud bintang kanthi wangun segilima warna putih.

                                     

1. Pralambang

  • Werna biru didadèkaké pralambang langit kang jembar lan omba.
  • Pesagi kang ana ing sajeroning wangun uga wujud bintang segilima kang dadi pralambang pamimpin kang tumuju kemajuan lan
  • Werna abang dipralambangake kanggo getih kang dikorbanake ing peperangan kamardhikan.
                                     
  • Putih Gendéra Chili Gendéra kapal Albania Gendéra Cantabria, Spanyol Gendéra Gibraltar Gendéra Greenland Gendéra Inggris Gendéra Georgia Gendéra Malta
  • Chili utawa Cili, Cile, Chile iku sawijining nagara ing bawana Amérika Kidul. Kutha krajan nagara iki yaiku Santiago. Nagara iki sing ndunungi kurang
  • Santiago iku ibu kutha uga kutha gedhé dhéwé ing Chili Gunggung kang ndunungi 5.428.590 jiwa 2002 ing basa Spanyol Official government website
  • lor, Brasil ing sisih wétan, Bolivia ing wétan, kidul - wétan lan kidul, Chili ing kidul lan Samudra Pasifik ing kulon. Peru minangka nagara kang sugih