Back

ⓘ Gendéra Curaçao




Gendéra Curaçao
                                     

ⓘ Gendéra Curaçao

Gendéra Curaçao kanthi warna biru uga garis kuning kang malang ing sakngisoré garis tengal lan loro "bintang putih cacahé pucuk ana lima utawa asring kanthi sesebutan gendéra utawa kanton. Biru pralambang segara lan langit kang di pisahake déning garis kuning wujud srengéngé kang nyinari pulo.Loro bintang gambarake Curaçao lan Klein Curaçao, uga tresna lanKasenengan. Lima pucuk ing saben bintang nandhakaké lima bawana asal pendhudhuk Curaçao.

Garis kang malang duwé rasio 5:1:2. Bintang-bintangé duwé garis tengah diameter 1/6 lan 2/9 dhuwur gendéra. Diameter bintang kang cilik ya iku 1/6 dhuwur gendéra saka pucuk kiwa lan ndhuwur, sarta diameter bintang kanthi gedhé 1/3 saka pucuk kiwa lan kuningé Warna birunya Pantone 280lan Pantone 102.

Sakbanjuré dijupuk saka Gendéra Aruba, Curaçao ngentukake pasatujuan gendéra ing taun 1979. Cacahé ana 2.000 rancangan lan dikirim ing dewan mirunggan. 10 kapilih lan dewan mamutusake tanggal 29 November 1982.Kanthi arubah wujud utawa rupa gendéra disarujuki ing tanggal 2 Juli 1984.

                                     
  • Gendéra Walanda Gendéra Aruba Gendéra Bonaire Gendéra Curaçao Gendéra Saba Gendéra Sint Eustatius Gendéra Sint Maarten Cithakan: Gendéra - Gendéra Nèderlan
  • Maarten, Sint Eustatius, Saba, Aruba, Curaçao lan Bonaire. Ahli gendéra Whitney Smith uga ndhèrèk ngerancang lan disain gendéra Gendéra Antillen Walanda