Back

ⓘ Posisi (bal-balan)




Posisi (bal-balan)
                                     

ⓘ Posisi (bal-balan)

Sajeroning ulah raga bal-balan posisi juru main gunggung 11 sajeroning sawiji tim. Sawijining tim dumadi saka siji kiper lan sepuluh juru main kang ngisi lapangan ing posisi bèg, gelandhang, lan penyerang. Gunggung saben posisi bèg, gelandhang, lan penyerang gumantung pola main kang dikembangaké.

Sajeroning ulah raga modhèren posisi juru main bal-balan ora melekat kanthi tetep kaya cabang ulah raga rugbi utawa Bal-balan Amérika. Nanging, saben juru main bal-balan mung bakal nyekel posisi winates sadawaning kariré, amarga saben posisi duwé ketrampilan mligi kang kudu diduwèni. Pamain bal-balan kang bisa main ing akèh posisi sinebut "pemain sarwa bisa".

Sajeroning taktik Total Football, saben juru main dijaluk bisa main sajeroning manéka posisi. Taktik iki merlokaké juru main sarwa bisa, kaya Johan Cruyff kang bisa main ing saben posisi kajaba kiper.

                                     

1. Kiper

Posisi kiper iku posisi kanthi kemampuan mligi. Tugas kiper ya iku nyegah bal mlebu gawang. Kiper kerep dadi palang pintu pungkasan tumrap lawan sadurungé nglebokaké bal menyang gawang. Kiper lumrahé duwé kemampuan kang mutlak dibutuhaké kaya rèflèks kang apik,kecepatan,postur ideal, lsp kanggo nyecah kebobolan gol.

Kiper misuwur

  • Rustu Recber
  • Edwin van der Sar
  • Iker Casillas
  • Gianluigi Buffon
  • Lev Yashin
  • Rene Higuita
  • Peter Schmeichel
  • Markus Horison
  • Petr Cech
  • Oliver Kahn
  • Julio Cesar
  • Dida
  • Manuel Neuer
                                     

2. Bèg

Posisi juru main mburi utawa bèg iku juru main kang posisiné ana ing mburi lan tugasé mbantu kiper supaya ora klebon bal.

Bèg misuwur

  • Alessandro Nesta
  • Rio Ferdinand
  • Cafu
  • Jaap Stam
  • Sergio Ramos
  • Hamka Hamzah
  • Tony Adams
  • Paolo Maldini
  • Fabio Cannavaro
  • Gary Neville
  • Franco Baresi
  • Marcel Desailly
  • Roberto Carlos
  • Carles Puyol
  • Ashley Cole
  • Lilian Thuram
  • Franz Beckenbauer
  • John Terry
                                     

3. Gelandhang

Pemain tengah utawa gelandhang iku juru main kang posisiné ana antarané para penyerang lan para bèg. Fungsi mligi ya iku olèh lan njaga panguwasan bal, sarta mènèhaké bal marang para penyerang. Nanging ana uga gelandhang kang tugaséa luwih bertahan, lan ana uga kang posisiné amèh kaya penyerang.

Gelandhang misuwur

  • David Beckham
  • Andres Iniesta
  • Firman Utina
  • Kaka
  • Dunga
  • Xavi Hernandez
  • Claude Makelele
  • Paul Scholes
  • Andrea Pirlo
  • Ronaldinho
  • Zinedine Zidane
  • Frank Lampard
  • Park Ji-Sung
  • Diego Maradona
  • Ryan Giggs
  • Johan Cruijff
  • Cesc Fàbregas
  • Michael Ballack
  • Steven Gerrard
  • Michel Platini
  • Luis Figo
  • Bastian Schweinsteiger
  • Zico
  • Mesut Ozil
  • George Best
                                     

4. Penyerang

Penyerang minangka posisi kang paling cedhak karo gawang lawan. Tugas utama penyerang ya iku nyithak gol. Posisi penyerang iku posisi kang mbutuhaké telung bab utama: kacepetan, tèknik, lan bakat.

Penyerang misuwur

  • Lionel Messi
  • Marco Van Basten
  • Zlatan Ibrahimovic
  • Miroslav Klose
  • Wayne Rooney
  • David Villa
  • Bambang Pamungkas
  • Fernando Torres
  • Cristiano Ronaldo