Back

ⓘ Gendéra Kolombia




Gendéra Kolombia
                                     

ⓘ Gendéra Kolombia

Gendéra Kolombia dijupuk ing tanggal 26 November 1861. Gendéra Kolombia wujud gendra triwerna horisontal: 2/4 kuning, 1/4 biru, lan 1/4 abang. Gendéra Kolombia memper karo Ekuador lanVenezuela, kang uga kagolong dadi mantan anggota saka Kolombia Raya. Desain gendéra digawé/dirancang déning panjenengané Francisco de Miranda.

Werna kang resmi durung dipigunakake déning hukum, banjur diwajibake nganggo kaya mengkene:

Pralambang warna ing jaman sakiki:

  •    Abang: Makili getih kang dikorbanake ing battegraounds déning pahlawan kang ngrebutake kabebasan Kolombia.
  •    Kuning: Ngelambangake wujud emas kang tinemu ing nagara Kolombia.
  •    Biru: Ngelambangake lan makili segara laut kang ana ing sakiteré Kolombia.
                                     
  • abang. Gendéra Ekuador wujudé memper kaya déné Kolombia lan Venezuela, saha kagolong mantan anggota saka Kolombia Raya. Désain utawa rancangan gendéra Ekuador
  • Républik Kolombia iku nagara ing lor - kulon Amérika Kidul kang alasé ketel. Watara 72 wewengkoné wujud kawasan alas. Kolombia wewatesan karo Segara Karibia
  • Ékuador iku nagara ing Amérika Kidul pérangan lor - kulon, wewatesan karo Kolombia ing lor, karo Peru ing wétan lan kidul, lan karo Samodra Pasifik ing kulon
  • sadurungé kondhang dengan jeneng Santa Fe de Bogota, iku kutha krajan Kolombia lan kutha kang gedhé dhéwé lan paling sesak padununge ing nagara iku.Penduduk - e
  • Samudra Atlantik ing sisih lor, Guyana ing wétan, Brasil ing kidul, lan Kolombia ing sisih kulon. Ing lepas pasisir Phènesuwela uga ana nagara - nagara Karibia
  • lan Britania Raya, sanajan akèh nagara liya ngirimaké bala ing sangisoré gendéra PBB. Sakuthu Koréa Lor, kaya déné Républik Rakyat Tiongkok, nyawisaké kekuwatan
  • iku nagara ing Amérika Kidul pérangan kulon, wewatesan karo Ekuador lan Kolombia ing sisih lor, Brasil ing sisih wétan, Bolivia ing wétan, kidul - wétan lan