Back

ⓘ Gendéra Denmark




Gendéra Denmark
                                     

ⓘ Gendéra Denmark

Gendéra Denmark, ya iku gendéra warna abang saha salib Skandinavia putih. Garis vertikal salib mau dumunung ing sisih cagak. Desain utawa rancangan gendéra Denmark iki ditiru déning Nagara Nordik liyané kaya ta: Swèdhen, Nurwègen, Finlandia, Islandia. Ing mangsa nagara Denmark lan Nurwègen mbentu kasatuan utawa sok diarani, Dannebrog taksih jejeg dadi gendéra Nurwègen saéngga Nurwègen njupuk lan ngowahi Gendéra Nurwègen ing taun 1821.

Dannebrog ya iku kagolong gendéra nasional kang tuwa dhéwé ing donya lan isih misuwur saha dimupangatake nganti mangsa saiki, kanthi sumber paling anyar ya iku asalé saka abad angka 14. Sadurungé Dannebrog migunakaké, prajurit Denmark ing mangsa iku wis nggunakaké Gendéra Gagak.

                                     
  • Gendéra Austria kapérang saka telu garis warna horisontal ya iku abang, putih lan abang. Gendéra Austria lan Gendéra Denmark diarani kanggo désain gendéra
  • putih ing mangsa katiga ing Finlandia. Lambang Finlandia Gendéra Denmark Gendéra Islandia Gendéra Nurwègen Gendéra Swèdhen Finlan ing Flags of the World
  • Cithakan: IPA - da, Latin: Hafnia iku kutha krajan Nagara Denmark lan kutha kang paling akèh kang ndunungi Denmark kanthi kang ndunungi tlatah kutha 1, 213, 822 as
  • lan Uni Soviet. Austria Maret 1938 Cekoslowakia Polen September 1939 Denmark April 1940 Nurwègen April 1940 Walanda Mèi 1940 Bèlgi Mèi 1940
  • Gendéra Dhènemarken Lambang nagara Dhènemarken Gendéra Lambang nagara
  • perkapalan nomer siji ing deduwènan kapal lan nomer telu ing registrasi gendéra Ekspor barang produksi, kalebu telekomunikasi, prangkat lunak lan keras
  • dadi kutha krajan nagara mardika Islandia. Islandia sadurungé jajahan Denmark Ing taun 1972, Reykjavík dadi papan Pertandingan Catur Internasional antara
  • Eropah EU Austria Belanda Belgia Britania Raya Bulgaria Ceko Denmark Estonia Finlandia Jerman Hongaria Irlandia Italia Latvia
  • Eropah EU Austria Belanda Belgia Britania Raya Bulgaria Ceko Denmark Estonia Finlandia Jerman Hongaria Irlandia Italia Latvia
  • Eropah EU Austria Belanda Belgia Britania Raya Bulgaria Ceko Denmark Estonia Finlandia Jerman Hongaria Irlandia Italia Latvia
  • Eropah EU Austria Belanda Belgia Britania Raya Bulgaria Ceko Denmark Estonia Finlandia Jerman Hongaria Irlandia Italia Latvia