Back

ⓘ Gendéra Dominika




Gendéra Dominika
                                     

ⓘ Gendéra Dominika

Gendéra Dominika diadopsi wiwit tanggal 3 November 1978 kanthi wujud kang rubah ing taun 1981, 1988, lan taun 1990. Gendéra Dominika iki duwé latar mburi kanthi warna ijo, kanti wujud bunderan warna abang ing tengah-tengah kapengkar gambar Kakaktua Sisserou utawa misur kanthi jeneng lan diubengi déning sepuluh bintang - kang nglambangaké angka sepuluh paroki ing nagara Dominika, saha wangun garis horisontal lan vertikal kang kapérang déning telu warna.Sepuluh bintang kang makili porki ya iku:St. Andrew, St. David, St. George, St. John, St. Joseph, St. Luke, St. Mark, St. Patrick, St. Paul, St. Peter) lan wena abang makili kaadilan sosial.

                                     
  • naungan Amérikah Sarékat. Puerto Riko dumunung ana ing sisih wétan Républik Dominika ing Karibia pérangan wétan - lor. Puerto Riko dipérang dadi 78 munisipalitas
  • Republik Demokratik Kongo  Republik Kongo  Côte d Ivoire  Djibouti  Dominika Mesir  Guyana Katulistiwa  Republik Macedonia  Prancis kalebu Guyana
  • Republik Demokratik Kongo  Republik Kongo  Côte d Ivoire  Djibouti  Dominika Mesir  Guyana Katulistiwa  Republik Macedonia  Prancis kalebu Guyana
  • Djibouti 262 DJI DJ Cithakan: Country data djibouti Dominika Dominica 212 DMA DM Cithakan: Country data dominika E Ekuador Ecuador 218 ECU EC Cithakan: Country