Back

ⓘ Chèchnya




Chèchnya
                                     

ⓘ Chèchnya

Républik Chechnya, utawa mung Chechnya, Chechnia utawa Chechenia, iku konstituèn Federasi Rusia.

Wewatesan karo Stavropol Krai ing lor-kulon, republik Dagestan ing lor-wétan lan wétan, Georgia ing sisih kidul, lan republik Ingushetia lan Ossetia Lor ing sisih kulon, Chechnya dumunung ing pagunungan Kaukasus lor. Kutha krajané ya iku Grozny.

Sawisé runtuh Uni Sovyèt, saklompok pambrontak Chechnya nyatakaké minangka pamaréntah sing sah, mbiwara parlemèn anyar, lan mroklamasèkaké kamardikan minangka Républik Chechnya Ichkeria. Nganti taun 2004, kamardikan iki ora diakoni déning siji-sijia nagara. Dhéklarasi mau wis njalari konflik karo Rusia.