Back

ⓘ Gendéra Éropah




Gendéra Éropah
                                     

ⓘ Gendéra Éropah

Cithakan:Pp-move-vandalism

Gendéra Éropa wujud salah sijiné Gendéra kang minangka nagara-nagara Uni Éropa. Gendéra Éropa dmupangatake kanggo gendéra Déwan Éropa ing taun 1955 lan diresmikake tumuju ing gendéra Uni Éropa taun 1986. Gendéra Éropa duwé dhasar biru tuwa kanthi 12 bintang kaemasan.

Gendéra Éropa duwé 12 bintang kang nglambangaké kasempurnaan. Gendéra iki didadèkaké gendéra resmi Uni Éropa wiwit taun 1955.

                                     

1. Pranala njaba

  • Council of Europe on the flag
  • Council of Europe historical files on the flag
  • Flag of the European Union European Navigator
  • European Union ing Flags of the World
  • World flag database
  • Memorandum on design and designer of European flag
  • CIA page
  • Ceremony to mark the expiry of the ECSC Treaty Brussels, 23 July 2002, European NAvigator
  • EUs graphical specifications for the flag
                                     
  • sinambungé sak ndhuwur lan saka ngisor. Werna latar biru dimisuwurake karo gendéra Uni Éropah Werna - wérna mau uga kagolong déning warna tradisioanal kuna ing
  • dhèskripsi dhéwé kang diwujudaké sajeroning motif blason tinamtu. Lambang provinsi ing Indonésia Lambang nagara ing donya Gendéra nagara ing donya
  • 3 Piala UEFA 1962, 1963, 2004 2 Piala Super Éropah 1980, 2004 Per 30 Januari 2020. Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan
  • Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan. Cathetan: Gendéra nuduhaké
  • Winners 1 1992 - 1993 Piala Super Éropah 1 1993 Piala UEFA 2 1994 - 1995, 1998 - 1999 Per 4 Juli 2012. Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut
  • Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain sarjuk karo peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwh saka siji kawarganegaraan. Cathetan: Gendéra nuduhaké
  • Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan. Cathetan: Gendéra nuduhaké
  • Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan. Cathetan: Gendéra nuduhaké
  • Kapuloan Faroe lan Kapuloan Åland, duwé désain gendéra kang padha, kabèh migunakaké dhasar Dannebrog, gendéra Dhénemarken, awujud palang sing punjeré ora
  • Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan. Cathetan: Gendéra nuduhaké
  • España: 2007 2 Piala UEFA: 2006 dan 2007 1 Piala Super Éropah 2006 Per 8 Juli 2012. Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA
  • anggota Uni Éropah dados nagari kapindhah manten Uni Sovyèt ingkang ngadopsi valuta Euro. Gendéra Estonia 1 Hungaria dados kepala Uni Éropah kanggé nem