Back

ⓘ Manchester City F.C.




Manchester City F.C.
                                     

ⓘ Manchester City F.C.

Manchester City Football Club yaiku salah siji klub bal-balan profésional Inggris kang main ing Liga Premier Inggris. Klub iki manggon ana ing kutha kang padha karo klub Manchester United, kang nduwé markas ing stadion City of Manchester, Manchester. Manchester City nglakoni bal-balan resmi kang pisanan ing sasi Novèmber taun 1880. Nalika iku jenenge isih St Marks. Taun 1887 banjur ganti dadi Ardwick A.F.C, lan ing taun 1894 dadi Manchester City F.C. The City wis tau dadi juwara liga kaping loro, Piyala FA kaping papat, Piyala Liga kaping loro lan Piyala Winners Éropah sapisan. Periode paling suksès saka klub iki yaiku nalika ana ing pungkasan taun 1960an lan wiwitan taun 1970an. Nalika jaman semana manager saka Manchester City yaiku Joe Mercer lan diasistèni déning Malcolm Allison. Pemain city ing jaman semana kaya Colin Bell, Mike Summerbee lan Francis Lee. Taun 2007 klub iki dituku déning milyarder saka Thailand k uga dadi Mahamantri Thailand, Thaksin Shinawatra, kang ndadèkaké klub iki dadi salah siji klub Inggris kang dikuwasani déning asing. Taun 2008 The City banjur dituku déning Abu Dhabi United Group. Manchester City dadi jawara Liga Inggris taun 2012.

                                     

1. Lambang lan warna klub

Seragam kandhang saka Manchester City yaiku warna Biru Langit lan clana Putih. Déné seragam nalika main tandhang yaiku Abang Marun, utawa abang wiwit taun 1960an lan Clana ireng. Nanging saiki kadhang-kadhang City uga nganggo warna kostum kang béda. Asal-usul warna seragam kandhang klub ora jelas nanging bukti kang ana yaiku klub wis nganggo warna biru langit wiwit taun 1892 utawa sadurungé.

                                     
  • main bal - balan profèsionalteka Perancis sing main dadi bèg kanggo Manchester City F.C ndhik Liga Utama Inggris lan Prancis. Sagna Miwiti kariré ndhik
  • Juniors, Corinthians, West Ham United, lan Manchester United F.C sadurungé gabung karo Manchester City F.C Tévez wes kaping telu kapilih minangka Pemain
  • panjenengané disilihaké Roma kanggo main ing Manchester City F.C tekan pungkasané mangsa. Pizarro teko ing Manchester City F.C tanggal 31 Januari 2012 kanthi status
  • Inggris lan timnas Togo. sadurungé, panjenengané main ing F.C Metz, AS Monaco, Arsenal, Manchester City lan Real Madrid. ing basa Prancis Sheyi Emmanuel
  • Saiki panjenengané main kanggo Manchester United lan Inggris. Tom Cleverley kapisan mlebu ing akademi tim Bradford City sasuwéné 3 taun wiwit 1998 tekan
  • kanggo klub Liga Primér Inggris Leicester City F.C lan timnas Nigeria. Dhèwèké tau main ing klub Manchester City uga skuad Nigeria sing menang Piala Dunia
  • Cardiff City, Watford lan Barnsley, lan uga main kanggo Manchester United F.C lan Leicester City Drinkwater uga main tingkat internasional kanggo Timnas
  • main FC United of Manchester Punika klub ingkang boten dherek liga, ingkang dipunsengkuyung déning para penggemar Manchester United F.C ingkang boten remen
  • gelandhang serang, ingkang samenika main ing klub Liga Primér Inggris Manchester United F.C lan Tim Nasional Inggris. Lingard lair ing Warrington, Cheshire
  • Manchester City F.C kanthi béaya 66.000 lan mindhak dados 500.000 kalebet tambahan. Sancho lajeng saged main kanthi saé ing akadhemi Manchester City
  • kanggo klub Manchester City Maicon naté main kanggo Grêmio, Criciúma, Cruzeiro, Monaco lan Internazionale sadurungé gabung karo Manchester City pada taun