Back

ⓘ Shakira




Shakira
                                     

ⓘ Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll kondhang karo jeneng Shakira, ya iku penyanyi saka Kolombia, penulis lagu, musisi, prodhuser rekaman, penari, dhèwèké lair lan gedhé ning Barranquilla, Kolombia, Wanita kang kondhang dadi musisi, bintang filem lan penari iki populer liwat album Laundry Service, karo hit kang kondhang ning tlatah nagara liyané Whenever, Wherever lan single Underneath Your Clothes, Debut albumé, Magia nalika taun 1991 dirilis nalika umuré nembé 15 taun. Meski album mau ora olih atur sapala saka para panggemaré, Shakira tetep ngelajutaké profesiné dadi penyanyi, lan ngrilis album manèh ya iku Peligro nalika taun 1993, lan akiré olih atur sapala kang lumayan apik sapa panggermaré. Nanging nalika iku dhèwèké kudu ngerampungaké sekolahé lan istirahat saka donya hiburan.

Shakira bali manèh ning dunya musik karo rilisé ya iku album kang judhulé Pies Descalzos Bare Feet, album iku dirilis nalika taun 1996. Nyusul sawisé iku Dónde están los ladrones? ririlis nalika taun 1998, MTV Unplugged dirilis nalika taun 2000, Laundry Service utawa Servicio de Lavanderia dirilis nalika taun 2001, Live & Off the Record- En Vivo Y En Privado dirilis nalika taun 2004 Fijación Oral Vol. 1 dirilis nalika taun 2005, Oral Fixation Vol. 2 dirilis nalika taun 2005 lan albumé kang paling anyar ya iku Oral Fixation Tour: Live from Miami dirilis nalika taun 2007.

Shakira tau uga main akting ning Telenovela Kolombia, kaya ta telenovela kang judhulé EL OASIS diputer nalika taun 1996 lan meranaké karakter Luisa Maria. Ora namung iku, dhèwèké uga tau mbintangi filem DARE TO LOVE ME, ya iku filem babagan musisi Carlos Gardel, kang dirilis nalika taun 2007. Babagan kauripan pribadiné, dhèwèké tau njalin gayutan karo Antonio de la Rúa, anak saka Présidhèn Argentina, Fernando de la Rúa. Kisahé Shakira karo Antonio tau dadi headline surat khabar ning Amérika Latin nalika sasi Maret taun 2001, amarga resmi dadi. Taun 2011, ora namung ahli ning babagan nyipta tembang, dhèwèké wiwit nyoba bisnis parfum. Parfumé kang pisanan dijenengi S by Shakira Eau Florale.

                                     

1. Diskografi

  • 2002: Laundry Service: Washed & Dried
  • 2009: She Wolf/Loba
  • 1997: The Remixes
  • 2001: Servicio de Lavanderia
  • 1996: Pies Descalzos
  • 2005: Oral Fixation Vol. 2
  • 1993: Peligro
  • 1998: ¿Dónde Están Los Ladrones?
  • 2010: Sale El Sol
  • 2001: Laundry Service
  • 2002: Grandes Éxitos
  • 1991: Magia
  • 2005: Fijación Oral Vol. 1
  • 2000: MTV Unplugged
  • 2004: Live & Off the Record
                                     
  • minangka Dewi, kakak Bima Maisha Kanna minangka Putri alias Puput, adik Dara Shakira Jasmine minangka Vini Ariella Calista Ichwan Ariel JKT48 minangka Melly
  • Don Lake, Tommy Chong, J. K. Simmons, Octavia Spencer, Alan Tudyk, lan Shakira dadi para ngisi swarané. Lakon filemé nyaritakaké kongsi sing ora lumrah
  • Amr Diab, Diana Haddad, Tarkan, Aerosmith, Santana, Elton John, Pink, Shakira Celine Dion lan Phil Collins ingkang sampun ngawontenaken konser ing kutha