Back

ⓘ Gendéra Federasi Mikronesia




Gendéra Federasi Mikronesia
                                     

ⓘ Gendéra Federasi Mikronesia

Gendéra Federasi Mikronesia disarujuki wiwit tanggal 10 November 1979. Werna biru nandhakaké Samudra Pasifik, sakuntara papat bintang kang amakili pulo-pulo ing sajeroning fédherasi ya iku: Chuuk, Pohnpei, Kosrae lan Yap.

Rancangan sajinis kaliyan enem bintang kang digunakaké ing taun 1965 kang duwé mupangat ing Gendéra Teritori Pawakilan Kapuloan Pasifik, bintang sabanjuré nglambangaké Pulo, Kapuloan Marshall uga Mariana Lor, kang milih ora sarujuk ing sajeroning fédherasi Kosrae kang dadi Pohnpei saéngga diwakilake déning siji bintang.

                                     
  • Lambang nagara Féderasi Mikronésia Gendéra Lambang nagara